10 reguli ale unei femei înțelepte

De ce în viaţa unei femei inteligente se întâmplă atât de multe nedreptăți, şi cum să treci în sfârșit, din categoria femeilor inteligente în cea a femeilor “înțelepte şi fericite”?

Iată zece caracteristici specifice comportamentului femeilor înțelepte:

1.O femeie înțeleaptă, probabil că a făcut azi gimnastică, însă deasemenea nu a uitat să-şi aranjeze părul şi să-şi vopsească genele.

2.O femeie înţeleaptă are întotdeauna o stare de spirit bună şi liniştită. În ciuda sancțiunilor și altor evenimente geopolitice, nu o vei vedea la vreun marș de protest. Aceeași abordare calmă se extinde şi în familie. Ea niciodată nu va lupta cu influenţa soacrei şi nu va pretinde la independenţa faţă de părinți. Ea va continua să facă ceea ce are de făcut,  fără să demonstreze cuiva ceva, sau să strice relațiile cu cineva.

3.O femeie înțeleaptă – este în primul rând mamă, soţie, fiică, iar apoi director, redactor, sau procuror. Mai degrabă munca e continuitatea ei.

4.Femeia inteligentă este extrem de indignată de prostia şi vulgaritatea vecinilor sau colegilor de muncă, şi va încerca cu toate puterile să le scoată ochelarii de cal de pe ochi. Să le arate că nu trebuie să  trăiești ca o turmă, ci ca un OM. Iar una înțeleaptă nu va dori să schimbe lumea în jurul său. Îi va accepta pe ceilalți aşa cum sunt şi mai degrabă se va schimba ea însăşi.

5.O femeie înțeleaptă niciodată nu va investiga şi nu-ţi va pune faptele în faţă pentru a-ţi arăta că are dreptate. Ea știe, că fericit nu e cel care are dreptate, ci cel care e fericit.

6.O femeie înțeleaptă niciodată nu se justifică. Poate a făcut şi ea greșeli, însă şi le-a asumat şi merge mei departe. Sexul opus îl atrage în primul rând cu bogăția sa interioară. Aspectul exterior, vârsta, inteligenţa, statutul social, salariul – toate sunt secundare.

7.O femeie înțeleaptă nu așteaptă iubirea, ci se iubește pe sine însuri. Să iubești o altă persoană poți doar atunci, când te simţi plină. Ea se bucură de viaţă:  se odihneşte la plajă, merge la tango sau muncește cu plăcere. Iar iubirea, va veni şi ea…

8.O femeie înțeleaptă nu spune niciodată că toţi bărbaţii sunt nişte nemernici. Ea înţelege că bărbaţii sunt diferiți şi fiecare femeie are acel bărbat, pe care îl merită.

9.Sentimentele unei femei înțelepte nu sunt ofensate de faptul că bărbatul vrea să fie lider. Ea îşi creează lumea ei şi invită bărbatul pentru a fi guvernator. Însă în adâncul sufletului știe, că ea e creatorul acestei lumi. Cu femeia inteligentă e mai dificil. Ea e pentru dreptate. Pentru a clarifica cine este lider în cuplu, ea va pune bărbatul la masa negocierilor şi va începe a compara salariile. Cine are mai mult, acela conduce.

10.O femeie înțeleaptă nu critică. Ea este în măsură să vorbească, menținând sentimentul respectului de sine, fără să-l ofenseze pe cel cu care vorbește. Cea inteligentă e nerăbdătoare, ea vrea să vadă rezultatul imediat! Vrea să fie fericită imediat! Și ce face pentru aceasta? Desigur, îi arată bărbatului greșelile, şi-i oferă 5 minute pentru a le repara….

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie prietenilor!