5 cele mai FRUMOASE filme despre iubire, inspirate din fapte reale. MERITĂ să le privești!

Nu contează cât eşti de romantică şi sentimentală – aceste povești de dragoste merită toată atenţia ta. Îţi prezentăm 5 filme despre cel mai curat, puternic şi frumos sentiment precum e iubirea. Toate filmele sunt bazate pe fapte reale.

 1.Povestea lui Johnny Cash (Walk the Line, 2005)

Cu vocea sa profundă și sumbră ca noaptea, lovindu-și sec chitara, John Cash a cântat despre iubire, viață și moarte, într-o manieră plină de disperare și pasiune, așa cum nu se mai auzise până atunci. Viața sa a fost o continuă căutare și transformare de sine, confruntându-se cu proprii demoni, luptându-se pentru iubirea care îl va schimba definitiv, învățând să meargă pe linia subțire dintre autodistrugere și împăcarea cu sine. Povestea începe în Arkansas, în perioada marii depresiuni economice, în copilăria lui Cash, continuă cu turneurile sale răsunătoare alături de pionerii rock and roll-ului – Elvis Presley, Carl Perkins, Roy Orbison, Jerry Lee Lewis și Waylon Jennings – și atinge punctul culminant cu memorabilul concert de la închisoarea Folsom, din 1968.

2. Teoria Întregului (The Theory of Everything, 2014)

Theory of Everything descrie relația dintre Hawking și soția sa, Jane. Cei doi s-au cunoscut pe când erau studenți la Cambridge în anii ’60, exact în vremea în care viitorul mare om de știință începea să sufere consecințele afecțiunii care l-a paralizat, forțându-l să trăiască într-un scaun cu rotile și să se exprime cu ajutorul unui computer sofisticat, conceput special pentru el de către un prieten.

3.O minte sclipitoare (A Beautiful Mind, 2001)

O altă poveste de dragoste, despre cum, iubirea, loialitatea și credința ajută oamenii să facă față bolilor grave. De data aceasta, veți vedea povestea de iubire dintre Alicia Lard și soțul ei – matematician și laureat al Premiului Nobel John Nash, care a fost diagnosticat cu schizofrenie.

4.Eclipsă totală (Total Eclipse, 1995)

În 1871, Paul Verlaine (1844-1896), un recunoscut poet, il invita pe genialul tanar, Arthur Rimbaud (1854-1891), sa locuiasca impreuna cu el si sotia acestuia insarcinata, Mathilde, in casa tatalui sau din Paris. Insa comportamentul necivilizat, salbatic al lui Rimbaud, precum si societatea izolata si ingusta a poetilor francezi dezbina tanara familie, dar Verlaine descopera o traire a tineretii invioratoare. Imbatat de absint si resentimente, Verlaine abuzeaza de Mathilde; el si Rimbaud devin iubiti si o abandoneaza pe ea. Vor exista despartiri si impacari cu Mathilde, si despartiri si impacari cu Rimbaud, pana in 1873, cand un incident cu un pistol ii trimite pe unul dintre ei in inchisoare. Pasajul final dramatizeaza ultima intalnire a poetilor.

5. Triunghiul Dragostei (The Edge of Love, 2008)

Două femei sunt atrase de un poet carismatic. Pasiunea legendarului poet Dylan Thomas este arătată prin viața a două femei extraordinare. Vera Phillips și Dylan au fost iubiți în adolescență; după zece ani, cei doi se vor regăsi la Londra. Ea este cântăreață în timp ce el scrie scenarii pentru filmele de propagandă ale guvernului. Cei doi foști iubiți simt din nou atracție unul față de celălalt, dar Thomas este căsătorit acum cu aventuroasa Caitlin. În ciuda rivalității lor în dragoste, cele doua femei încep să lege o strânsă prietenie. Caitlin se lasă în voia propriilor ei infidelități și recunoaște un comportament similar la soțul ei. Știe că legătura lui cu Vera este cu totul diferită și nu poate fi un pericol. Dezordinea din viața sentimentală a Verei continuă. Se mărită cu admiratorul ei devotat, William Killick, dar nu poate reprima atracția față de Dylan. Când William este plecat în străinătate, iar însarcinata Vera pleacă în Țara Galilor împreună cu Caitlin și Dylan, lupta dintre mintea și inima ei va deveni mult mai acerbă.

sursa descriere filme: cinemagia.ro

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie prietenilor!