Să pierzi prietenii odată ce înaintezi în vârstă este ceva normal

Ţi-e teamă să-ţi pierzi prietenii şi nu eşti pregătit pentru ceea ce-ţi rezervă viitorul? Nu-ţi face griji, atunci când te maturizezi, devii o persoană complet diferită, vei avea o viață complet nouă și, cel mai probabil, în ea vor exista locuri si oameni noi. Însă va trebuie să-i eliberezi pe unii dintre prietenii tăi vechi, tocmai din cauza acestor schimbări. Schimbările – nu sunt neapărat ceva rău. Pentru tine este o oportunitate să înveți lucruri noi.

1.Schimbarea intereselor

Cu cât te maturizezi, cu atât interesele și prioritățile tale vor fi mai diferite de cele pe care le-ai avut în tinerețe, iar cu atât mai puternic și pasionat începi să protejezi ceea ce este cu adevărat valoros pentru tine. Toate acestea inevitabil se vor extinde și la atitudinea față de oamenii din jurul tău – vei avea anumite standarde și așteptări și nu vei primi în viața ta pe oricine. Prietenii care vor apărea la vârsta matură, te vor prețui pentru ceea ce spui şi faci. Relațiile cu oamenii noi, se vor dezvolta datorită intereselor comune.

2. Experiența de viață.

Maturizându-te ai câștigat experiență şi ai înțeles, pe care dinte prietenii tăi te poţi baza. Poate vei fi nevoit să-i lași pe unii din ei să plece.

3. Relații conștientizate

Chiar dacă între timp vei pierde câţiva prieteni vechi, aceasta nu înseamnă că nu-ţi vei face alte relații, cu alți oameni. Cu trecerea timpului vei avea noi interese, noi teme de discuții şi mai multe locuri pe care nu le-ai vizitat.

4. Lipsa timpului

Cu cât te maturizezi, cu atât mai puţin timp îţi rămâne pentru plăceri. Poate e o exagerare, însă totul depinde de tine. Viaţa poate deveni una din cele mai rapide curse. Cum ar fi, e important să-ţi gestionezi timpul şi să înțelegi că totul se întâmplă la timpul potrivit. Aceasta se referă şi la oamenii din viaţa ta.

5. Disprețuiești minciuna

În tinerețe lipsa de sinceritate era considerată ceva normal. Toţi copii sunt puţin nesinceri cu prietenii. Cu timpul nu vei tolera grosolăniile şi minciuna. Vei dori discuții sincere în loc de relații dăunătoare, sau care nu duc nicăieri.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie prietenilor!