De ce pleacă bărbaţii…

Credeți-mă, bărbații nu pleacă din cauza siluetei. Totul e mult mai profund…

Aproximativ jumătate din prietenii mei de 30 de ani au divorțat deja. Deseori motivul divorțului fiind – femeia.

Femeile şi bărbații percep căminul familial în mod diferit. Pentru femeie casa este cetatea ei, împărăția, locul unde totul trebuie să fie ideal.

Ce este casa pentru bărbat? Peștera în care se poate refugia de furtunile vieții. Adăpost, siguranță. Singura sursă de liniște şi pace.

De aceea, le-aş  sugera doamnelor să ţină cont de aceste diferențe atunci când planifică treburile casnice. Şi să nu exagereze cu dorința de a face totul ideal, în special cu mâinile bărbatului.

De fapt, cred că bărbatul are dreptul să primească de la femeie următoarele lucruri, care permit să faci din casă locul de odihnă şi refugiu pentru bărbat:

1.Respect

Bărbatul trebuie să fie sigur  100% că acasă nimeni nu-l va numi neisprăvit, ratat sau leneş. Nemaivorbind de alte epitete mai urâte. Niciodată nu-ţi permite lipsă de respect faţă de bărbat. Cum de altfel, nu ar trebui să tolerezi lipsa de respect faţă de tine.

2.Linişte

Da, bărbatul are dreptul să obţină acasă doza de liniște. Este locul unde se poate odihni de furtunile zilnice. Când strici tăcerea cu țipetele tale, eşti aproape de divorț cu ambele picioare.

3.Frumusețe şi armonie

Probabil vei spune că acesta este sexism, însă consider că bărbatul are dreptul să găsească acasă o femeie îngrijită, plăcută estetic. Şi o casă curată şi confortabilă. Acum cred că mă veți ataca referitor la faptul că treburile casnice trebuie făcute împreună. Pentru acest caz extrem, există serviciile de curățenie la domiciliu, pentru care uneori e mai simplu să achiți câteva sute şi să uiţi.

4.Energie

Casa este locul pentru reîncărcarea bateriilor. Deci, în casă ar trebui să fie tot ce poate compensa energia pierdută. Mâncarea lui preferată. Posibilitatea de a viziona un film bun. Posibilitatea de a face o baie aromată. Soţia iubită, în care nu s-a stins interesul pentru viaţă…

Desigur şi bărbatul are obligații. Însă aceasta e o altă poveste. Tot ce se cere de la femeie, este să transforme casa într-un loc de odihnă şi nu într-un loc de luptă continuă.

Credeți că aceste cerințe prea dificle pentru femeie?

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie prietenilor!