Psihologul Mihail Labkovsky: “O persoană sănătoasă nu vrea să se căsătorească!”

Mihail Labkovsky – psiholog cu 30 de ani de experiență, iar în ultimii 20 de ani prezentator de televiziune și radio. Unii nu-l plac pentru cinismul său, alții ţin cont de sfaturile lui, însă cert este un lucru: nimeni nu rămâne indiferent.

Iată câteva afirmații despre dragoste şi relații de la psihologul Mihail Labkovsky:

1. O persoană sănătoasă nu vrea să se căsătorească. Trebuie să încetezi să vrei asta, să elimini această idee din cap. Atunci lucrurile vor veni de la sine.

2. Când omul are un psihic stabil, el poate trăi cu aceeași persoană toată viaţa. Şi să o iubească doar pe ea.

3. Motivul de bază al problemelor la femei nu e că acestea s-au căsătorit cu un nemernic. Starea emoțională a unei femei are nevoie de eliberare, iar asta este posibil doar dacă există un om alături de care să poată suferi.

4. Măsurăm iubirea după nivelul de suferință. Însă iubirea este despre cât eşti de fericit.

5. Bărbații sunt construiți astfel, ei se apropie doar de cei care îi acceptă cu privireaUn bărbat sănătos – seamănă cu un copil. Se apropie când femeia îi zâmbește, îl privește în ochi…

6. Oamenii sănătoși întotdeauna se aleg pe sine, iar cei nevrotici – relații în defavoarea lor.

7. Femeia niciodată nu ar trebui să suporte în relație ceea ce nu-i place. Ea trebuie să vorbească imediat despre asta, iar dacă bărbatul nu se schimbă, ar trebui să încheie relația cu el.

8. Singurătatea nu este lipsa iubirii de la cei din jur. Este lipsa de interes faţă de tine însăți, încă din copilărie.

9. Dacă o persoană îi înlocuiește alteia întreaga lume – aceasta înseamnă că îi lipsește propria lume.

10. Modestia nu înfrumusețează pe nimeni. Din cauza lipsei de încredere şi respectului de sine scăzut, femeia trăiește fără relații şi s*x nu pentru că este urâtă, ci pentru că nu se iubește pe sine. Sarcina psihologului – este să o scape de acest lucru.

11. Ce să faci ca să te căsătorești? Doar un singur lucru – să fii tu însăți. Acest lucru este suficient.

Sursa