10 calităţi ale copiilor crescuţi de mame puternice

La o vârstă fragedă, este dificil să realizezi că ai o mamă puternică. Începi să înțelegi acest lucru după valorile pe care ţi le-a insuflat atunci când ai început să te maturizezi. Cel mai importat lucru pe care ţi-l poate transmite – este puterea, pe care ea însăși o deține. Însă sunt şi alte valori la fel de importante:

  1. Capacitatea de a-ţi rezolva singur problemele.

Când rogi pe cineva să-ţi aducă apă, mama te întrerupe: ”Oare tu nu ai picioare?”. Ori când ceri ceva la masă: “Nu ai mâini?” Totul e foarte simplu: nimeni nu e obligat să facă ceva în locul tău. Trebuie să înveți să faci totul singur.

2. Recunoașterea greșelilor.

Mulți dintre noi au negat atunci când au spart o vază sau au vărsat ceva pe covor, cel mai des dând vina pe frații sau surorile mai mici. O mamă puternică te învață să-ţi recunoști vina şi să fii responsabil pentru acțiunile tale. O persoană care a fost crescută de o mamă puternică e ușor de recunoscut, exact după acestă calitate.

3. Să te simți deosebit

Doar mamele puternice transmit toată dragostea şi îşi învață copiii să-şi urmeze visurile.

4. Să ai un scop bine determinat şi să tinzi să-l realizezi

Mamele puternice nu doar îţi insuflă sentimentul că eşti deosebit, ci te învață să ai un scop bine determinant. Datorită ei, îţi apar scopuri complicate şi putere care te ajută să le realizezi.

5. Capacitatea de a spune “NU” 

Multe persoane îşi doresc să fie iubite şi respectate. De aceea deseori se tem să spună “nu”. Persoana care a fost crescută de o mamă puternică, nu se va teme de acest lucru.

6. Respectul de sine

Mama e prima şi poate unica persoană care te va iubi necondiționat. Ea îţi arată ce fel de dragoste meriți. O mamă puternică te va învăța să te iubești şi să fii în armonie cu tine însăți, să nu fii de acord cu mai puţin decât meriți.

7. Valoarea ta – nu e doar corpul.

În lumea de astăzi frumusețea exterioară este considerată principala componentă a succesului în societate. Cu toate acestea, copiii crescuți de mame puternice, știu că trebuie să iubească personalitatea și caracterul. Ei nu atrag atenție ridurilor, celulitei sau abdomenului.

8.Mai puține vorbe, mai multă acțiune

“Vrei să cunoști omul? Privește-i acțiunile şi nu vorbele” – spune bine cunoscuta frază. Copiii mamelor puternice sunt învățați despre asta încă din copilărie.

9. Ai promis – îndeplinește-ţi promisiunile.

Să-ţi îndeplinești promisiunile – este una dinte cele mai bune calități pe care te poate învăța mama. Este cadoul ei care şi-a îndeplinit toate promisiunile, în ciuda tuturor greutăților.

10. Capacitatea de a asculta

Mamele puternice ştiu să-şi asculte copii, chiar dacă acești copii spun uneori lucruri lipsite de sens. Copii care au fost ascultați cu atenție, ştiu acest preţ şi ei la rândul lor devin buni ascultători.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie prietenilor!