Fapt demonstrat: Oamenii CĂSĂTORIȚI sunt mai FERICIȚI decât cei NECĂSĂTORIȚI!

Experții de la Carnegie Mellon University (SUA) au explicat cum influențează căsătoria asupra sănătății.  Ei insistă, că oamenii care sunt căsătoriți se simt mult mai bine decât cei necăsătoriți, divorțați sau văduvi.

La studiu au participat 572 de persoane sănătoase cu vârste cuprinse între 21 şi 55 de ani. Toţi au dat probe de salivă pentru cercetarea nivelului de cortizol. Oamenii de știință au descoperit că la persoanele căsătorite nivelul „hormonului de stres“ este mai mic. Acest lucru dovedește că oamenii singuri, fac față mai dificil impactului diferitelor factori decât cei căsătoriți.

„Am fost foarte încântați sa descoperim modul fiziologic, care explică efectul relației asupra stării de sănătate“, – a declarat co-autorul studiului, Brian Ching.

De asemenea oamenii de știință au descoperit, la ce ore ale zilei persoana este mai vulnerabilă. S-a constatat că nivelul cel mai înalt de cortizol în sânge este dimineața, atunci când persoana se trezește. În timpul zilei indicii sunt în scădere, iar la persoanele căsătorite nivelul de cortizol scade mult mai repede decât la cei necăsătoriți.

Anterior oamenii de știință din Marea Britanie au constatat că căsătoria este mult mai benefică pentru sănătatea bărbaților, decât pentru cea a femeilor.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie prietenilor!