Limbajul corpului la prima întâlnire: 5 semne că bărbatul are intenții serioase.

Limbajul corpului este un instrument important care ne permite să ne transmitem gândurile și sentimentele fără a folosi cuvinte. În acest articol vreau să-ți împărtășesc cum să înveți să descifrezi semnale non-verbale în dragoste.

Limbajul corpului la prima întâlnire: 5 semne că bărbatul are intenții serioase.

1. Nu-și poate lua privirea de la tine.

Îndrăgostiții se privesc în ochi 70% din conversație, în timp ce contactul vizual într-o conversație obișnuită este de 30-50%. Prin urmare, privirile lungi și atente ale bărbatului sunt un semn sigur că te place. Dacă își ascunde privirea, se uită spre masă, atunci o astfel de întâlnire poate fi încheiată.

2. Bărbatul este emoționat.

Dacă bărbatul este emoționat – își îndreaptă părul, cravata, cureaua ceasului – acesta este un semn bun. Uneori chiar și cel mai încrezător partener se poate bâlbâi la prima întâlnire. Nu-l judeca prea aspru, poate că are nevoie de timp pentru a depăși emoțiile. 

3. Ascultă cu interes

Când bărbatul este interesat de ceea ce spui, el își atinge partea inferioară a feței, își înclină capul într-o parte, dă din cap. Dacă te place, el cu siguranță va susține oricare dintre povestirile tale și va asculta cu plăcere ceea ce îi spui. 

4. Zâmbește des.

Zâmbetul – este un instinct. Zâmbim când vedem ceva plăcut sau când ne simțim bine și, prin urmare, zâmbetul în timpul primei întâlniri este un semn că lucrurile merg bine.

5. Postura deschisă.

O postură deschisă înseamnă că umerii bărbatului sunt relaxați, brațele și picioarele nu sunt încrucișate, corpul este întors spre tine (și nu spre ușă, de exemplu). Toate acestea sunt semne că bărbatul este atent și interesat de comunicare.

De asemenea, poți înțelege că întâlnirea a ajuns într-un punct mort, prin semnale non-verbale – conversația voastră nu avansează, pauzele devin mai lungi, iar bărbatul nu încearcă să le umple. La întrebările tale auzi răspunsuri monosilabice. Partenerul nu-și ia ochii de pe telefon: răspunde la apeluri, verifică rețelele sociale.

Un tânăr care nu este interesat va evita subconștient orice contact cu el. Dacă bărbatul se sprijină de spatele scaunului, acesta este un semn că vrea să se distanțeze. Un alt semn al „distanțării” este încrucișarea brațelor la piept sau picioarelor la genunchi.

Cu toate acestea, conform regulilor de etichetă, chiar dacă întâlnirea nu a fost prea reușită și vrei să pleci cât mai repede acasă, nu trebuie să-i demonstrezi barbatului dorința de a fugi. În cel mai rău caz inventează un plan de retragere, de exemplu, trimite-i un mesaj „de urgență” prietenei tale pentru a te suna, iar mai târziu, spune-i bărbatului direct că nu dorești să continuați comunicarea. Pentru că probabil și tu îți dorești ca el să fie sincer cu tine?