10 obiceiuri care pot distruge chiar și cele mai puternice relații.

Uneori, fără să observăm, ne distrugem relația cu propriile acțiuni zilnice, de care nici măcar nu suntem conștienți, pentru că suntem obișnuiți să ne comportăm astfel – nu credem că ne putem răni partenerul cu astfel de lucruri sau că îi facem viața insuportabilă.

Psihologul ne spune ce lucruri mici pot distruge chiar și cea mai puternică relație:

1. Obiceiul de a întrerupe partenerul.

Uneori îți dorești atât de mult să-i transmiți ideea partenerului, încât nu-l lași să vorbească. Dacă acest comportament a devenit un obicei, poți fi sigură că într-o zi acest lucru mic va provoca un conflict grav sau chiar o despărțire. 

2. Obiceiul de a petrece timpul liber monoton.

Chiar și la începutul unei relații, ar trebui să încercați să ieșiți mai des în public, pentru că asta vă apropie ca pereche. Mersul la cinema, teatru, evenimente sportive, călătorii este esențial pentru a vă distra împreună și pentru a crea amintiri comune. Dacă stați tot timpul acasă, în timp nu veți mai avea amintiri despre care să vorbiți.

3. Programul de lucru neregulat.

Programul de lucru trebuie planificat astfel încât să aveți timp pentru comunicare. Dacă fiecare dintre voi va fi preocupat doar de treburile sale chiar și după sfârșitul orelor de lucru, atunci de ce trăiți împreună? 

4. Obiceiul de a face scandal

Dacă partenerul tău prin natura sa este o persoana calmă și echilibrată, este posibil ca această opțiune de comunicare să nu i se potrivească. Și în loc de reconciliere, te așteaptă o tăcere plictisitoare și tensiune în relație. 

5. Şantajul

Șantajul zilnic poate fi considerat manipulare. Forțând partenerul să facă ceea ce ai nevoie, îi încalci direct limitele personale. Bărbatul și femeia ar trebui să poată fi împreună, cât și separat, independenți unul de celălalt.

6. Gelozia și controlul total

Există oameni care sunt gata să suporte gelozia, dar pentru majoritatea acest comportament este inacceptabil. Dacă ești o persoană geloasă și consideri acest lucru o modalitate de a-ți demonstra iubirea, gândește-te dacă partenerul este solidar cu tine.

7. Nerespectarea curățeniei în casă

Să presupunem că îți face plăcere să mânânci fursecuri în pat sau să lași o pungă de ceai utilizată pe masă. Ți se pare că nu este nimic criminal în asta – uneori nici măcar nu observi aceste momente. Cu toate acestea, partenerului tăi s-ar putea să nu-i placă să doarmă într-un pat cu firimituri sau să vină la bucătărie și să vadă urme de ceai pe masă – mai devreme sau mai târziu, chiar și cei mai răbdători iubitori de ordine nu vor rezista acestei atitudini.

8. Obiceiul de a face haz

Să arăți cu degetul spre defectele partenerului într-o manieră ironică este inacceptabil, mai ales în public. Dar, din păcate, mulți oameni practică adesea această atitudine lipsită de respect față de partenerul lor, încercând astfel să-și crească valoarea în ochii celorlalți, fără să se gândească la ceea ce simte persoana dragă în acel moment.

9. Obiceiul de a-ți aminti vechile supărări. 

Dacă ți-ai iertat partenerul și ai ieșit dintr-o situație conflictuală, trebuie să lași toate supărările și gândurile rele în trecut. Aceasta este singura modalitate de a te mișca înainte, fără a-ți face partenerul să se simtă vinovat.

10. Lipsa contactului tactil 

Dacă nu-ți atingi accidental partenerul, nu ai dorința de a-l săruta, dacă nu vrei să-l îmbrățișezi sau să-i atingi mâna, asta înseamnă că în relația voastră nu este totul atât de lin pe cât ți-ai dorit. Este timpul să te gândești ce a mers prost și când, deoarece atingerile sunt baza oricărei relații strânse.