Reproșurile și cicăleala: de ce sunt nemulțumiți bărbații căsătoriți?

Toate femeile divorțate evidențiază același moment fericit pe care l-au simțit după divorț: din viața lor au dispărut reproșurile și cicăleala.  

În poveștile populare și anecdote adesea putem întâlni un personaj: ”soția ursuză.” Dar în viața reală, observăm adesea soți morocănoși și nemulțumiți de soțiile lor.

”Scoală-te! Te-ai întins! S-a terminat munca în casă?!” – îi reproșează soțul soției care a reușit să adoarmă copilul abia spre dimineața și s-a întins să se odihnească. Femeia care doarme nu-l mai emoționează, ci îl enervează.

În familia unei prietene acesta a fost începutul sfârșitului. La etapa următoare soțul a început să verifice cu o batistă cât de curate erau podelele sub canapea. Iar ceva mai târziu, să-și apuce soția „de ceafă” și să-i bage nasul în locurile care, în opinia lui, nu erau spălate bine. Femeia, epuizată din cauza lipsei de somn nici nu avea puterea să se indigneze. S-a ajuns la violență fizică și divorț.

Atunci mi se părea că soțul acestei prietene a înnebunit. Acum însă cred că el doar s-a răzgândit să fie soțul ei. Dar nu avea curajul să-i spună despre asta sincer și direct. Sau nu era pe deplin conștient de dorința sa.

Bărbatul care veșnic îi reproșează soției sale este ca un copil mic care a făcut pipi în pantaloni. Simte disconfort, nu mai vrea să fie soțul ei, dar nu-i poate spune asta. Prin urmare, doar se încruntă și țipă.

Să-l întrebi în astfel de cazuri: ”Dragă, ce ți-am făcut?” nu are sens. Precum și să depui mai mult efort. Nu ai făcut nimic. Doar exiști alături de el. El are o criză de viață, iar tu o agravezi.

Uneori crizele de viață ale bărbaților trec. Unii dintre ei au o criză toată viața. Depinde de femeie dacă este dispusă să rămână în ea. Cel mai important este să-și amintească că este inutil să șteargă podelele cu și mai multă sârguință.

Te-ai confruntat cu reproșurile masculine? Cum s-a încheiat? Ați depășit criza? Spune-mi despre experiența ta în comentarii.