Iată de ce un bărbat cult nu va ataca niciodată o femeie fericită.

Din anumite motive, unii bărbați cred că ei cunosc viața și ce este mai bine să facă fiecare, devalorizând adesea fericirea femeilor.

Am urmărit multe situații când soțul nu putea să suporte pasiunea soției sale de a cultiva orhidee. Spunea că sunt bani cheltuiți aiurea, o prostie.

Ea însă era fericită! Se retrage împreună cu florile ei de agitația lumii și obține plăcere. Nu lovește pe nimeni, nu strigă, ci creează frumusețe.

Un alt bărbat cu fața strâmbă spune că iubita sa brusc a devenit mare yoghină  – meditează de parcă ar fi bolnavă, leagă noduri și vorbește mereu despre iluminare.

Bolnavul aici este el, nicidecum femeia. Ea și-a găsit activitatea preferată și este fericită. Iar bărbatul este instabil, nu a găsit nimic, dar devalorizează fericirea cuiva. Fericirea femeii, pentru care această activitate este foarte importantă, este o resursă, energie, sănătate.

Alți bărbați râd că femeia brusc a început să trăiască viața unui mare blogger, pierzându-și mințile. Dar marii bloggeri nu s-au făcut imediat cu un milion de urmăritori. De ce femeia lui nu va reuși? Pentru că el îi distruge mereu credința și fericirea interioară. 

Cuiva nu-i place că femeia merge la expoziții sau că ea însăși pictează, cuiva – că învață să cânte sau să danseze, cuiva – că salvează animalele.

Aceste activități îi oferă femeii fericire și forță, încrederea că este utilă în crearea unui miracol, în ceva atât de subtil.

Mulți bărbați nu sunt capabili să accepte și să-i permită altei persoane să fie fericită în interior. Li se pare că totul ar trebui să se întâmple pentru ceva, dintr-un anumit motiv, cumva serios și într-un mod foarte adult. Alții au fost crescuți cu setări învechite, unde femeile din familia lor pur și simplu nu aveau astfel de oportunități – ele trebuiau să supraviețuiască.

Dar acest lucru nu li se întâmplă femeilor cu adevărat fericite. Fiecare dintre noi neapărat iubește și adoră ceva. Iar dacă femeia nu face nimic, înseamnă că cineva i-a tăiat aripile, împreună cu încrederea.

Dacă omul face ceva și este fericit, încrezător și pasionat de ceea ce face, dacă nu jignește pe nimeni, nu face rău, atunci lasă-l în pace și nu mai râde de fericirea lui, devalorizându-l și distrugându-l.

Acest lucru funcționează și în direcția opusă – de la femei la bărbați. Funcționează pretutindeni și peste tot: la locul de muncă, în relațiile de prietenie, pe întreaga Planetă – nu poți interveni cu moralitatea ta în fericirea altei persoane. Este vorba despre cultura interioară, despre educație.

Nu trebuie să fii un geniu malefic, să arunci otravă și să împiedici persoana să fie fericită. Este chiar indecent și necivilizat! Ai grijă de fericirea ta și nu lăsa pe nimeni să-ți poruncească ce să faci.