Femeile adesea etichetează bărbații. Nici nu mă surprinde singurătatea lor.

Destul de des vedem bărbați buni, dar singuri. De ce? Nimeni nu vede potențial în ei, deoarece sunt deja etichetați de către femei:

”Nu are mașină – nu este bărbat.”

”Are salariul mic – este o persoană rea.”

”Nu are o locuință – vrea să folosească femeia.”

”Prea mult timp este singur – are caracter rău.” etc.

Desigur aceasta nu este toată lista. Viața este plină de astfel de etichete, fiecare cu ale sale.

Trăim într-o lume în care nu contează ce ai în interior. Atât timp cât nu ești cineva în exterior, nimeni nu vrea să te cunoască mai bine.

Este un lucru nepoliticos și probabil greșit, dar în fiecare zi etichetăm alți oameni. Asta ni se pare logic.

Am o colegă de serviciu cu care comunic de foarte mult timp și eram sigur că este blondă. Nici nu mă îndoiam de acest lucru. Într-o zi mi-a spus că are părul blond închis. Și am fost foarte surprins. Imaginea ei, comportamentul – totul corespundea unei blonde. Era un fel de Marilyn Monroe. Și asta era eticheta pe care i-am pus-o. Am memorat o imagine și pentru mine chiar și ceea ce era vizibil a devenit diferit.

Dar imaginați-vă atunci cum este perceput invizibilul. Și când nu ai nicio modalitate de a verifica, totul se înrădăcinează și mai puternic în minte. Desigur, acest lucru nu este specific numai femeilor, doar le-am folosit ca exemplu.

Există prea multe stereotipuri. Aceasta este, fără îndoială, o mare problemă în societatea noastră. Ori încerci să ții pasul cu ritmul modern și corespunzi, ori îl ignori și trăiești în singurătate. Alegerea este grea.

Prin urmare, se nasc burlacii convinși. El nu vor să alerge după aceste inovații. Dar și ei pun etichete. Este un cerc vicios. Indiferent în ce barcă te afli, tot nu vei scăpa de asta.

Cel mai probabil acest lucru este imposibil. Poți reduce doza, poți ignora totul. Dar chiar și în lucruri mici vei căuta clișee. În cele din urmă, acestea pot fi puse nu numai pe oameni, ci și pe obiecte, lucruri, mediu.

Personal, văd un singur mod real de a scăpa de asta. Izolare completă de societate. Dar oare acest lucru este posibil? Să devii pustnic, de dragul unei libertăți imaginare? Prin urmare, este mult mai ușor să accepți aceste reguli și să te adaptezi.

Da, societatea ne impune prea multe. Probabil vei considera acest sfat greșit. Dar dacă ne gândim mai larg, atunci vom putea trăi mai ușor când toți oamenii vor fi la fel.

Acest lucru este extrem de dificil pentru lideri și oamenii puternici. Ei trebuie să iasă mereu din această mulțime, să distrugă constant stereotipurile. Acesta este motivul pentru care majoritatea sunt singuri, chiar și având prieteni.

Dar și mai paradoxal, este că etichetând, ești la fel de aproape de singurătate.

Alegerea este a ta: plutești după flux sau împotriva lui. Acest lucru nu-ți va afecta fericirea. Cel mai important este să găsești armonia pentru tine.