Fă-l să devină obsedat de tine: 20 de reguli pentru fetele fără experiență în relațiile amoroase.

Acum 26 de ani, scriitoarele americane Ellen Fein și Sherri Schneider au adunat în cartea lor bestseller mai multe sfaturi pentru femei despre cum pot cuceri bărbatul visurilor lor. De atunci, mișcarea feministă s-a consolidat, iar această carte a fost etichetată ca fiind „sexistă”. Cu toate acestea, „Noile Reguli” încă se editează și au o mulțime de adepte și admiratoare.

Autoarele ajută femeile și fetele moderne să comunice prin Facebook, Skype, mesaje și, în același timp, să rămână misterioase, să mențină instinctul de vânător al bărbatului, să se căsătorească în epoca în care majoritatea cuplurilor trăiesc în căsătorii civile și nu se grăbesc să-și asume responsabilitatea.

Cum să te căsătorești cu bărbatul visurilor tale, potrivit scriitoarelor:

1) Fii o fată diferită de celelalte.

2) Nu te apropia de bărbat, nu începe o conversație, nu-l suna și nu-i scrie prima.

3) Nu invita bărbatul la întâlnire cu ajutorul mesajelor, rețelelor sociale sau în orice alt mod.

4) Așteaptă cel puțin 4 ore înainte de a răspunde la primul mesaj al bărbatului și cel puțin o jumătate de oră înainte de a răspunde la fiecare mesaj ulterior.

5) ”Vorbim mai târziu”: întotdeauna încheie tu prima comunicarea.

6) Nu răspunde la mesaje după miezul nopții.

7) Nu accepta o invitație pentru sâmbătă, mai târziu de miercuri. „Fetele corecte” au o viață intensă. Desigur, ți-ai făcut deja planurile de weekend! Dacă te invită prea târziu, spune-i că îți pare rău, dar ești ocupată.

8) Stai departe de profilurile sale de pe rețelele sociale și nu-i scrie prea des. 

9) Fă-te ”invizibilă” pentru mesageria instantanee. Chiar dacă nu se întâmplă nimic în viața ta, nu ar trebui să-l anunți despre asta răspunzând instant la mesajele sale. Ca și în cazul oricărei alte forme de comunicare, el trebuie să aștepte posibilitatea de a vorbi cu tine.

10) Nu petrece cu el 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână.

11) Relația la distanță: lasă-l pe el să înceapă mai des comunicarea pe Skype și să te viziteze.

12) Nu trimite prima mesaje, ignoră emoticoanele pe site-urile de întâlniri online.

13) Nu plăti cina și nu-i cumpăra dragostea în niciun fel.

14) Nu accepta să te întâlnești cu bărbați căsătoriți. Dacă bărbatul insistă, spune-i să te sune sau să-ți scrie când va deveni burlac. Concentrează-te pe căutarea bărbaților liberi.

15) Nu te întâlni cu bărbatul care anulează întâlnirile de mai multe ori.

16) Nu-i trimite bărbatului ceva, ce ți-ar fi neplăcut să lași la el în cazul despărțirii.

17) Nu accepta intimitatea de o noapte și relațiile lipsite de sens.

18) Nu te grăbi să ajungi în patul bărbatului. O femeie deșteaptă îl face să aștepte, îl ajută să se îndrăgostească de ea, de sufletul și esența ei, nu doar de corp. Cu cât amâni mai mult intimitatea, cu atât el te va curta mai mult și va visa să fii a lui. Bărbații adoră dificultățile și nu apreciază nimic din ceea ce obțin ușor, în special când vine vorba de intimitate.

19) Nu accepta o relație fără obligații. Dacă, după un an de relație, bărbatul nu ți-a propus căsătorie, spune-i că ești o fată de  modă veche și că nu te vei întâlni cu el veșnic. Dacă găsește scuze, propune-i să luați o pauză. Spune-i să analizeze totul în singurătate și să te sune când va fi pregătit să-și asume responsabilități.

20) Renunță la relația cu bărbatul care nu ți-a dat niciun cadou romantic de ziua ta, de Ziua Îndrăgostiților sau a uitat de aceste zile.

Acest ghid conține mai multe sfaturi utile despre stima de sine, relațiile toxice și relațiile cu bărbații căsătoriți. Și cu siguranță aceste reguli vor fi utile celor care au probleme cu stima de sine (precum și fetelor naive fără experiență în relațiile amoroase).