„Bărbatul adevărat” nu propune de două ori, iar „femeia adevărată” nu acceptă imediat.

Societatea informațională ne acoperă cu atâtea șabloane, încât nu fiecare se poate regăsi printre ele.

În loc să ne ascultăm dorințele, încercăm să urmăm stereotipul „femeie adevărată” sau „bărbat adevărat”. Din anumite motive, ni se pare că neapărat trebuie să ne comportăm precum cei „adevărați” și atunci totul se va aranja în cel mai bun mod.

Se pare că cineva a creat pentru noi reguli exacte pe care trebuie să le găsim undeva în exterior. Și nu este atât de ușor să înțelegem că aceste reguli nu se află în lumea exterioară, ci sunt în interiorul nostru.

Bărbatul adevărat nu propune de două ori

„Bărbatul adevărat” nu cere de două ori. Femeile sunt cele care trebuie să se agațe de el, iar dacă nu, atunci nu are nevoie de aceste ființe inaccesibile.

Bărbatul ”macho” este de fapt foarte limitat în alegerea femeilor, pentru că cele care „se agață” rareori sunt persoane autosuficiente, loiale și altruiste.

Bărbații joacă aceste jocuri pentru a impresiona, pentru a învinge în cele din urmă femeia, pentru a-și demonstra superioritatea, „vezi cât sunt de adevărat”.

Avem nevoie de această victorie? Ce reprezintă această victorie pentru o relație, un semn de forță sau slăbiciune?

Femeia adevărată nu acceptă imediat.

Există femei care cred că este sub demnitatea lor să reacționează imediat la atenția unui bărbat. Ele așteaptă să demonstreze că este capabil să depășească inaccesibilitatea lor. Femeia cu o astfel de setare, de asemenea, este limitată în alegerea sa, deoarece numai bărbații afemeiați îndrăznesc să se apropie de ea.

Este atât de ușor să devii ostaticul inaccesibilității tale. De multe ori nici ea nu este mulțumită de acest comportament, dar ceva o împinge să-și crească valoarea. I-a ascultat prea mult pe cei care știu „cum trebuie” și urmează traseul îndepărtării de dorințele sale adevărate.

Nicio șansă de întâlnire

Bărbații „adevărați” nu au șansa să întâlnească femei „adevărate”, deoarece nu există femei adevărate și false, acestea sunt intrigile orgoliului. Sub îndrumarea orgoliului, poți pretinde că îți trăiești viața și să nu observi că trăiești o viață străină.

Atât timp cât dovada superiorității noastre este mai importantă decât apropierea, suntem sortiți să ne rotim într-un cerc vicios. Acest ritual nemilos de „comportament corect în cuplu” stă între noi și nu ne permite să ne apropiem. Mulți oameni nu îndrăznesc niciodată în viață să facă saltul de la „eu-doresc” la „noi-dorim”.

Anii trec în așteptarea unui semnal, unei instrucțiuni, unor medicamente eficiente. Ni se pare că, dacă avem o inimă, atunci ea neapărat trebuie să se îndrăgostească, iar dacă știm că există fericire, atunci cu siguranță trebuie să o primim. Dar nu este sigur că se va întâmpla acest lucru.

Iubirea și fericirea nu sunt opțiuni implicite. Sunt o chestiune de rațiune, a ta, nu a altcuiva. În relații, sfaturile străine nu funcționează. În relații, există o singură strategie corectă, a ta proprie și singurul pas corect – este să fii tu însuți.