6 mituri despre despărțire în care nu trebuie să mai crezi.

Adesea încercăm să ne despărțim după anumite canoane. Credem că, dacă respectăm aceste reguli nerostite, ne vom ușura viața noastră și a partenerului. Dar din anumite motive se întâmplă exact opusul.

În articolul de mai jos vreau să-ți explic de ce se întâmplă acest lucru, în speranța că nu vei mai crede următoarele mituri:

1. ”Înainte de despărțire, trebuie să-i explici partenerului/partenerei de ce o părăsești.”

Poate crezi se va simți mai bine dacă îi explici de ce ai decis să pleci. În practică, acest lucru seamănă mai mult cu încercarea de a-ți justifica acțiunile, învinuindu-l pe celălalt de propria decizie: „Este vina ta că m-am uitat la alta/altul.” În cel mai bun caz partenera/partenerul crede că nu-i apreciezi eforturile, iar în cel mai rău caz, pune cuvintele tale la inimă și se simte vinovat.

2. ”Toate problemele pot fi rezolvate după despărțire.”

Cum îți imaginezi acest lucru? Această situație seamănă mai mult cu o plecare în siguranță: înțelegi că ai un motiv de a te întoarce. Dar în această situație, nu vei putea pleca niciodată.

De aceea toate problemele care vă pot uni după despărțire ar trebui rezolvate în prealabil. În mod ideal, fă-ți un plan: ce lucruri trebuie să iei din apartament, unde vei locui, puneți-vă de acord cu privire la termeni. Trebuie să ai o abordarea serioasă față de despărțire.

3. ”Cea mai importantă este decizia despărțirii.”

Ei bine, acest mit de asemenea, este ridicol. Multe cupluri se amenință reciproc ani de zile cu despărțirea, în timp ce locuiesc împreună. Dacă același lucru se întâmplă și în cazul tău, cel mai probabil, nu dorești să-ți asumi o astfel de responsabilitate.

4. ”Lasă-i partenerului amintiri bune despre tine.”

Acest lucru se întâmplă de obicei atunci când te mustră conștiința. Dar gândește-te cum se va simți omul pe care îl părăsești? Este mult mai ușor să accepți despărțirea atunci când înțelegi că partenerul tău a făcut greșeli și este departe de a fi cel mai bun pentru tine.

Dacă vrei cu adevărat să-i alini suferința, fă astfel încât după despărțire să spună: ”ne-am despărțit la timp.”

5. ”Despărțirea necesită „o pregătire” preliminară.”

Nu poți pregăti partenerul timp de o lună că în curând îl vei părăsi.  Dacă nu-ți mai iubești partenerul sau ai găsit o persoană mai potrivită, fă-ți curaj și vorbește despre asta. Astfel, îți vei ușura viața nu numai ție, ci și lui.

6. ”Mai întâi trebuie să ai grijă de cel pe care îl părăsești.”

Mai întâi trebuie să ai grijă de tine. Dacă, după despărțire vei simți milă sau vinovăție pentru partenerul tău, riști să te întorci la el. Dar nici acest lucru nu va funcționa, deoarece prin actul tău faci suferința celuilalt și mai dureroasă. El va înțelege că l-ai părăsit și te-ai întors nu pentru că ți-ai amintit că îl iubești. Prin urmare, dacă ai luat decizia să pleci, pleacă și nu te mai întoarce. Deconectează-ți conștiința în beneficiul amândurora. Aceasta este singura opțiune care funcționează 100%.