7 lucruri interzise într-o ceartă cu partenerul, dacă nu-ți dorești să-l pierzi.

”Certurile îndrăgostiților sunt doar o distracție și nu trebuie luate în serios.”  – spune un vechi proverb. Statisticile divorțurilor, însă, arată că certurile îndragostiților sunt principala lor cauză. Se pare că există lucruri pe care nu trebuie să le faci într-o ceartă.

1. Nu-ți poți compara partenerul cu alții

Niciodată. Nici în glumă. Chiar și inofensivul, „Te comporti ca tatăl tău” într-o ceartă, poate crea un zid între oamenii apropiați și chiar poate distruge temelia relației.

2. Nu încerca să scapi de conversație

Evitarea conversației nu este cea mai bună soluție. Problema nu se rezolvă, doar se ascunde, iar supărarea rămâne. Această supărare devine „cronică”, iar partenerii se îndepărtează unul de celălalt și pleacă definitiv.

3. Evită ultimatumurile

”Eu sau mama ta!” și alte ultimatumuri ar trebui să fie tabu, dacă nu-ți dorești să rupi relația. Dacă ameninți să pleci, atunci bărbatul nu va mai avea încredere în tine. Orice ultimatum vă apropie de sfârșitul relației.

4. Nu folosi gesturi care arată lipsă de respect

Agresivitatea ascunsă, posturile „închise”, expresiile faciale – toate acestea demonstrează clar provocarea rupturii. Este important să-ți urmărești gesturile în timpul unui conflict, pentru a nu „exagera”.

5. Să insiști pe soluționarea imediată a problemei

Uneori, problema nu necesită o soluție imediată, ci o abordare mai delicată. Nu poți pune presiune asupra partenerului. Ambii trebuie să vă oferiți timp. Psihologii recomandă ca atunci când aveți un subiect fierbinte, să vă acordați încă 20 de minute înainte de a începe discuția.

6. Să-i critici educația

Nu este înțelept să critici educația bărbatului pe care l-ai ales. Prin asta arăți lipsă de respect față de familia sa, de mediul în care a crescut. Astfel te consideri superioară, iar el o ființă fără valoare. În acest caz nu poți aștepta respect și iubire de la el.

7. Să-i spui partenerului cum ar trebui să se simtă.

Nu-i spune bărbatului că sentimentele sale sunt greșite. De exemplu, dacă bărbatul este supărat, trebuie să-l lași să-și descarce emoțiile, dacă plânge (și asta se întâmplă!) nu trebuie să-i spui sarcastic că se comportă „ca o femeie”. Bărbații nu iartă acest lucru.