7 motive pentru care partenerul tău a devenit iritabil și morocănos.

Dacă bărbatul tău este ursuz sau își schimbă starea de spirit de zece ori pe zi – nu te grăbi să-ți asumi vina. S-ar putea ca motivul dispoziției proaste să fie legată de sănătatea lui.

În acest articol, vă invit să analizăm împreună câteva motive principale ale nemulțumirii masculine. Astfel vei găsi o explicație pentru comportamentul său.

1. Sindromul iritabilității masculine (Irritable Male Syndrome, IMS)

Apare deseori datorită nivelului scăzut de testosteron, care începe să scadă la vârsta de 30 de ani la bărbați. Simptomele acestei afecțiuni includ, de obicei, depresie, îndoială de sine, iritabilitate, dificultăți de concentrare, insomnie sau probleme de somn și un nivel scăzut de energie.

Dacă nivelul testosteronului este normal, atunci partenerul tău poate suferi de depresie clasică. Deși sănătatea mintală devine din ce în ce mai discutată în lumea modernă, mulți bărbați refuză ajutorul de care au nevoie și evită psihoterapia sau medicamentele recomandate. La bărbați, depresia nu decurge ca la femei și necesită o atenție specială pentru un diagnostic adecvat.

2. Probleme cu exprimarea sentimentelor.

Dacă bărbatul tău este capricios, cel mai probabil nu știe cum și nu-i place să vorbească despre sentimentele sale. Dogmatismul societății noastre și restricțiile de rol creează bariere puternice în calea auto-exprimării. Poate că a crescut într-o familie în care problemele emoționale erau văzute ca un semn de slăbiciune sau eșec. Dacă păstrează totul în interior, poate deveni morocănos. Trebuie să înțelegi că bărbații au întotdeauna suficiente motive pentru stres (și, prin urmare, pentru iritare):

– probleme la locul de muncă;

– dificultăți financiare;

– preocupări legate de familia sau rudele sale;

– nemulțumire față de sine și de viața sa;

Fii răbdătoare și tacticoasă și încearcă să-l ajuți să se deschidă.

3. Lipsa intimității

Bărbații se simt conectați cu partenerele lor prin intimitate și apropiere fizică. Dacă partenera refuză relațiile intime, asta îl poate supăra. Este posibil să nu știe cum să-și exprime dezamăgirea în legătură cu acest lucru și să acționeze ursuz sau morocănos. Se poate confrunta cu sentimente de respingere. Discutați cu un terapeut pentru a vă readuce ambilor dorința, dacă se aplică relației voastre.

4. Vrea să fie singur

Bărbații uneori trebuie să fie singuri. Dacă partenerul tău este introvertit, ar putea dori să fie singur pentru a se reîncărca. Suntem diferiți. Unii oameni adoră să petreacă ore întregi vorbind și petrecând cu prietenii, în timp ce alții au nevoie de liniște pentru a-și restabili echilibrul interior și a se calma.

Unii bărbați pur și simplu nu își dau seama că sunt introvertiți și nu își pot exprima nevoile, acest lucru ducând la iritabilitate și retragere în sine și te poate răni, pentru că nu înțelegi întotdeauna ce i se întâmplă și tinzi să te învinovățești. Vorbește cu el despre nevoile sale.

5. Și-a pierdut entuziasmul

Dacă partenerul tău simte că viața sa a devenit plictisitoare, probabil că trebuie să găsească ceva care o va face mai pozitivă. Aceștia pot fi oameni noi care îi împărtășesc interesele, cât și prieteni vechi, cărora nu le-a dedicat suficient din timpul său până în acel moment. O altă opțiune pentru întoarcerea „poftei de viață” poate fi stabilirea unui nou obiectiv ambițios. În orice caz, dacă observi că s-a „estompat”, s-a retras în sine, încearcă să vorbești despre acele lucruri care sunt semnificative pentru el. Sprijinul partenerei este foarte important.

6. Se află sub influența rețelelor sociale

Rețelele sociale creează dependență, acesta este scopul lor. Majoritatea oamenilor petrec acolo mult timp pe cearturi și trolling. Dacă partenerul tău „trăiește” acolo 24/7, el poate absorbi o parte din această toxicitate, creând premisele depresiei cu propriile mâini. Acordă atenție acestui lucru, ajută-l să rupă cercul vicios cu restricții blânde. Începe cu tine și ”molipsește-l” cu exemplul tău.

7. Este flâmând sau obosit

Foamea ne afectează direct starea de spirit. Mulți bărbați (și femei, de asemenea) devin extrem de agitați sau morocănoși atunci când în sânge scade glicemia. Asigură-te că partenerul tău mănâncă regulat. Nu uita de somn, care este foarte important pentru bunăstare. Lipsa cronică de somn afectează toate domeniile vieții de familie, iar la bărbați este, de asemenea, direct legată de nivelul libidoului. Dacă se simte obosit, propune-i să tragă un pui de somn. Dacă are probleme cu somnul, consultați un specialist.

Dacă bărbatul tău devine iritabil și morocănos, fii atentă la modul în care se simte. Sănătatea este totul și nu contează despre ce fel de sănătate vorbim: fizică sau mentală.