5 secrete de frumusețe ale legendarei Coco Chanel care sunt relevante și astăzi.

Coco Chanel (Gabrielle Bonheur) a fost și rămâne standardul stilului pentru femeile moderne.

Ea era sigură că „La 20 de ani femeia are frumusețea pe care i-a dăruit-o natura. La 30 de ani – cea pe care și-a făcut-o ea însăși. Iar la 40 de ani – cea pe care o merită.”

De la o vârstă fragedă, a respectat cu strictețe regulile unui stil de viață sănătos: consuma multă apă, se plimba în natură, își monitoriza alimentația și călărea împreună cu bărbații și admiratorii ei. Ce secrete de frumusețe erau în arsenalul acestei femei legendare?

5 secrete de frumusețe ale legendarei Coco Chanel:

Regula 1. Somnul sănătos

În această privință, Coco Chanel era de acord cu Scarlett O’Hara care spunea: ”Mă voi gândi la toate mâine, iar acum trebuie să mă culc la timp.” La timp este până la 23:00, deoarece la această oră se produce cel mai activ melatonina, ceea ce înseamnă că procesele de restaurare în celule se desfășoară în mod natural. Tulburările de somn duc la îmbătrânirea prematură și la apariția pungilor sub ochi.

Regula 2: Sportul

Scriitorul francez Paul Moran, în cartea sa ”Chanel’s Charm„ citează frumoasa franceză: „Am inventat treningul pentru mine. Nu pentru ca alte femei să practice sportul, ci pentru ca eu să fac asta… Am fost prima care a trăit viața secolului.”

Chanel este cunoscută pentru pasiunea sa pentru călărie.

Regula 3. Alimentația rațională

Principiul de bază al alimentației sale era – moderația. Gabrielle mânca întotdeauna porții mici, dar suficiente pentru a o menține energizată pentru muncă și creativitate. Fără zahăr, grăsimi și alcool. Chanel își putea permite un pahar de vin, dar nu mai mult.

Celebra franceză nu petrecea timpul lângă aragaz așa cum făceau multe femei, ea prefera să petreacă acest timp pentru tratamentele de înfrumusețare, despre care se știe că aduc mai multe beneficii de frumusețe decât caloriile în plus.

Regula 4. Tratamente și măști din ingrediente naturale

Coco Chanel folosea multe rețete pentru îngrijirea tenului și a corpului din ingrediente naturale. Produsele ei preferate erau făina de porumb, uleiul de măsline, căpșunile, drojdia, sarea de mare. Gabrielle aprecia în mod deosebit exfoliantul din făină de porumb. Ea îl aplica în timpul dușului de dimineață, atât pe față, cât și pe corp, masând pielea energic timp de 8 minute.

Regula 5. Armonie interioară și dragoste

În lista citatelor doamnei Coco Chanel, o afirmație ocupă un loc important: „Având grijă de frumusețe, trebuie să începi cu sufletul, în caz contrar niciun produs cosmetic nu te va ajuta”. Pe acest principiu s-a bazat ea însăși.

Armonia interioară a femeii: este să trateze lumea cu dragoste.

Toate contradicțiile noastre interne și negativitatea sunt afișate pe față și pe corp. Faceți yoga, meditație, petreceți timpul în singurătate pentru a înțelege cauzele conflictelor interne, apreciați-vă și iubiți-vă, apoi va apărea sclipirea în ochi și motivația pentru noi succese.