7 caracteristici pe care le au în comun doar femeile puternice. Ești una dintre ele?

Ce au în comun femeile puternice? Iată 7 caracteristici:

1. Femeile puternice au învățat să se accepte așa cum sunt.

Societatea modernă, prin publicitate, impune femeilor standardele sale de frumusețe, norme de comunicare și nevoi noi. Dar să le urmezi orbește – înseamnă să devii o ființă standard fără chip.

Femeia puternică, bazându-se pe experiența de viață, își conștientizează unicitatea, își înțelege punctele forte și cele slabe și se acceptă așa cum este. Ea are încredere în sine, în gusturile și sentimentele sale.

2. Femeile puternice știu să ierte

Iertarea – este un talent special pe care trebuie să ți-l dezvolți de-a lungul vieții. Fără acesta este imposibil să avansezi.

Femeia puternică înțelege că iertarea este mai mult un dar pentru sine, decât o concesie pentru cel care a jignit-o. Este mult mai productiv să te eliberezi de strânsoarea supărării și a furiei și să tragi concluziile corecte pentru a nu repeta greșelile.

3. Evită persoanele toxice

Aceste persoane otrăvitoare se întâlnesc în viața fiecăruia dintre noi – ele sunt mereu nemulțumite, bârfesc și critică, au o expresie tragică pe chip. Persoanele toxice sunt acel bagaj emoțional obositor de care trebuie să scapi – și femeile puternice fac acest lucru.

4. Nu sunt de acord cu mai puțin decât merită

Conștientizarea a ceea ce meriți cu adevărat – este rezultatul experienței de viață. Concesiile și umilința constantă sunt calea directă către dezamăgire.

Femeia puternică nu se implică în relații meschine și conflicte nesemnificative, ea are unde să-și direcționeze energia și puterea mentală.

5. Nu le pasă de ceea ce cred alții.

Să te compari cu cineva, să depinzi de evaluarea cuiva, să te orientezi pe opinia străină – pentru femeia puternică este inacceptabil. Ea știe foarte bine că fericirea ei depinde doar de ea. Numai ea este responsabilă pentru deciziile sale și nu învinovățește pe nimeni pentru eșecurile personale.

6. Știu că nu sunt perfecte și nu-și fac griji pentru asta.  

Poți alerga la nesfârșit după un ideal efemer și să nu realizezi niciodată nimic. Dar ce rost are să-ți irosești viața pentru asta?

O femeie puternică înțelege că nimeni nu este perfect. Datorită proprietăților adaptative bine dezvoltate ale psihicului ea știe să se împace cu sine și cu oamenii din jurul ei, chiar dacă toți sunt departe de a fi ideali.

7. Se respectă – și cer respect de la ceilalți. 

Femeile puternice nu se nasc – ele devin. În spatele unei astfel de femei, de regulă, există nu doar o situație grea din care ar fi trebuit să iasă, ci o tragedie pe care a suportat-o și a supraviețuit. Ea are pentru ce să se respecte – și toți care o cunosc înțeleg acest lucru.