Partenerul îți cere să faci aceste 7 lucruri? Iată de ce nu ar trebui să accepți.

Oricât de apropiată ar fi relația, este important să fie respectate limitele personale. Există cerințe ale partenerului pe care nu trebuie să le îndeplinești, chiar dacă îți cere asta:

1. Să-i ignori furia și violența fizică.

Partenerul tău nu are dreptul să-ți ceară să ignori, să negi sau să-ți asumi vina pentru agresiunea sa față de tine. În acest fel, el pune responsabilitatea comportamentului său pe seama ta.

2. Să te izolezi de familie și prieteni.

Decizia cu cine, cât și când comunici ar trebui să fie întotdeauna a ta. Dacă partenerul tău încearcă să te izoleze de cei dragi, acesta este un semn al abuzului emoțional.

Singurul lucru pe care ți-l poate cere, este să petreci cât mai mult timp cu familia și prietenii, pentru a consolida legătura cu ei. Nu este același lucru când îți restricționează comunicarea.

3. Îți diminuează succesul. 

Reacția normală a partenerului pentru realizările tale ar trebui să fie doar mândrie. Iritarea sau amenințările indică nesiguranța sa.

Dacă te simți vinovată sau frustrată când ți se întâmplă ceva bun, dacă nu poți împărtăși această bucurie, atunci îți sunt încălcate limitele personale.

4. Îți cere să renunți la independența financiară sau să te concediezi. 

Permițându-i partenerului să-ți controleze portofelul, te faci potențial vulnerabilă și dependentă de el. Dacă nu puteți gestiona în condiții egale bugetul familiei, atunci în cuplul vostru respectul reciproc este îndoielnic.

5. Îți cere să accepți comportamentul inacceptabil din partea familiei sale și a prietenilor. 

Prietenii partenerului tău nu-ți respectă intimitatea sau părinții lui sunt nepoliticoși cu tine? El nu ar trebui să aștepte că o să accepți asta. În caz contrar, iubitul tău fie preferă să evite confruntarea cu cei dragi, fie relația cu ei este mai importantă decât relația cu tine. Adică, din nou lipsește respectul.

6. Îți cere să te schimbi.

Dacă partenerul îți cere să renunți la convingerile, credințele sau valorile tale, acesta este un semnal periculos. El nu-ți acceptă identitatea.

7. Îți cere să devii un intermediar

Partenerul tău nu are dreptul să-ți ceară să devii ”un porumbel” în relația cu cineva, de exemplu cu părinții săi.

Se întâmplă ca partenerul să-ți spună: „Spune-i mamei mele …”, ceea ce te face un mediator în relația lor și îl eliberează de responsabilitatea cuvintelor sale.

Ce solicitări le consideri tabu într-o relație? Împărtășește-ne opinia în comentarii.