11 motive să nu-ți faci griji dacă nu ți-ai găsit jumătatea până la 30 de ani.

Viața de burlac are mai multe beneficii decât îți imaginezi.

11 motive să nu te indispui dacă nu ți-ai găsit jumătatea până la 30 de ani.

1. Nu ți-ai redus standardele de dragul așteptărilor societății.

Atât timp cât nu-ți reduci standardele (în limite rezonabile) pentru potențiala parteneră, ai șansa să întâlnești persoana potrivită pentru tine și să fii cu ea pentru că ești fericit, nu pentru că deja este timpul.

2. Nimeni nu-ți limitează libertatea financiară.

Îți poți gestiona banii așa cum dorești. Nimeni nu-ți reproșează că economisești fiecare bănuț sau cheltui întregul salariu pe ceva important, fie că este vorba de cursuri online, jocuri sau încălțăminte.

3. Ai învățat multe despre oameni și ai înțeles ce fel de persoană îți dorești alături. 

Ai analizat cu ce fel de oameni te simți confortabil, ce te irită în comportamentul lor și la ce nu poți rezista. Odată cu înaintarea în vârstă, cercul cunoștințelor crește și odată cu el șansa de a găsi persoana cu care vei trăi fericit toată viața.

4. Ai timp să devii cea mai bună versiune a ta.

Relațiile îți pot stimula dezvoltarea sau o pot încetini. Ai avut timp, motivație și resurse pentru a crea cea mai bună versiune a ta. Iar dacă nu ai reușit, cel puțin nu vei da vina pe jumătatea ta pentru asta.

5. Poți face experimente s*xuale

Nu toate fanteziile s*xuale pot fi încercate în relația de bază. Multe idei îți pot provoca un spectru de sentimente – de la vinovăție și rușine la dezgust. Prin urmare, unele lucruri ar fi mai bine să le încerci până la relația serioasă.

6. Nimeni nu intervine între tine și hobby-urile tale

Dacă ți-ai folosit util serile singuratice, ai avut timp să încerci diferite hobby-uri și să decizi ce activități îți aduc bucurie, fără ca cineva să-ți interzică ceva.

7. Poți călători

Atunci când ești singur nu trebuie să coordonezi vacanțele cu nimeni, să faci compromisuri, să ții cont de așteptările celorlalți. În călătorii poți face cunoștință cu alți oameni. Și este mult mai ușor să planifici bugetul călătoriei: trebuie să ții cont doar de cheltuielile tale.

8. Tu alegi cu cine să comunici

Nu ești nevoit să găsești limbă comună cu prietenii și rudele partenerei. Iar în weekend îți poți vizita părinții fără să te cerți cu ea la cine să mergeți.

9. Îți va fi mai ușor să ieși dintr-o relație negativă.

Ești o persoană împlinită cu propriile opinii, limite și capital. Ai de toate și poți fi cu cineva de dragul calităților sale, și nu a funcțiilor pe care le îndeplinește. Chiar dacă relația nu este fericită, poți ieși din ea cu pierderi minime.

10. Ai avut timp să te gândești dacă ți se potrivește scenariul părintesc. 

Ai putea intra într-o relație la o vârstă fragedă, repetând scenariul părinților. Dar ai avut timp să te uiți la familia în care ai crescut cu o privire matură, să te gândești dacă vrei să trăiești la fel. Acum ești pregătit să construiești relații așa cum îți dorești și nu așa cum au facut-o părinții.

11. Prietenii tăi se limitează la o singură întrebare incomodă.

Probabil fiecare dintre noi a auzit de la cei din jur câteva întrebări lipsite de tact: „Când te căsătorești?”, „Când faceți un copil?”, „Când va apărea al doilea?”. Tu, însă ești torturat doar cu prima întrebare și ai învățat să o ignori sau să găsești câteva răspunsuri ingenioase.