Cum vă puteți menține relația armonioasă: 8 sfaturi înțelepte.

”Dragostea este un joc în care ambii pot câștiga.” Eva Gabor

Te-ai certat cu partenerul tău? Este ceva normal. Arată-mi un cuplu care plutește pe râul vieții fără certuri și nemulțumiri și îți voi spune că este un miracol.

Fără îndoială, relațiile ne pun la încercare forța: lupta, unificarea, stabilitatea, anxietatea, sațietatea, frica – toate acestea sunt „valurile vieții”, flux și reflux.

Dacă ai o relație fericită, probabil știi cât de mult îți afectează bunăstarea generală. Iar dacă ai fost într-o relație distructivă, confirmi cât de repede te poate scufunda.

Acest articol nu este „rețeta” relațiilor fericite. Dar dacă veți înțelege esența relațiilor armonioase, veți putea construi o viață fericită împreună.

Iată cum fac asta cele mai fericite cupluri.

1. Să asculți – este mai bine decât să vorbești. 

Comunicarea sănătoasă este importantă, dar dacă trebuie să alegi între a vorbi și a asculta, alege să asculți.

Abilitatea de a ASCULTA ceea ce-ți spune partenerul, de a vedea lumea din perspectiva lui – este esențială. Să poți accepta perspectiva partenerului este de neprețuit într-o relație sănătoasă.

2. Vorbește dacă s-a întâmplat ceva, chiar dacă ți-e greu. 

Multe relații întâmpină obstacole deoarece unul dintre parteneri nu poate exprima ceea ce i se întâmplă.

Dacă te deranjează ceva, partenerul tău merită să știe despre asta, pentru a-ți înțelege comportamentul, a te ajuta și susține.

3. Compromis, nu dictatură.

Este obositor să fii cu cineva care are întotdeauna ultimul cuvânt. Și nu este sănătos să fii cu cineva care trebuie dominat. Relațiile sănătoase se construiesc pe compromis.

Este vorba despre acceptarea persoanei, fără dorința de a o schimba. Ceea ce înseamnă să vă înțelegeți nevoile și prioritățile reciproce.

4. Fii un partener atent.

Partenerii buni sunt atenți: ei fac pași unul către celălalt, chiar dacă nu este „limbajul iubirii” lor. Atunci când faci propriile alegeri, trebuie să iei în considerare sentimentele partenerului.

Ai întârziat? Sună. Vrei să-ți petreci weekendul singur(ă)? Discută acest lucru cu partenerul tău. Vrei să încerci un hobby riscant? Să iei un cățel? Sau să o inviți pe mama o săptămână? Vorbește despre asta.

5. Intimitatea – poate fi diferită.

Intimitatea, îmbrățișările, atingerile, glumele și poveștile împărtășite, întâlnirile neașteptate – intimitatea în orice relație funcționează pentru ambii. Și pe măsură ce vă îndepărtați, observați acest lucru și găsiți modalități de a vă reuni.

6. Fiți dispuși să petreceți timpul împreună.

Disponibilitatea – este cheia succesului. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să petreci fiecare minut liber cu partenerul tău. Dar ar trebui să-ți placă să fii în preajma lui și să cauți modalități prin care să se întâmple acest lucru.

7. Râsul – conectează oamenii.

Râsul este secretul relațiilor bune: umorul pozitiv poate avea efecte multiple asupra relației. Râsul poate uni chiar și un cuplu aproape fără speranță. Și va face o zi gri mult mai luminoasă.

8. Planificați viitorul împreună.

Cele mai fericite cupluri își planifică timpul împreună. Fiecare partener are obiective și interese personale, dar ei își construiesc viitorul împreună: ceea ce își doresc ambii.

Fundația unei relații fericite sunt aceste 8 reguli simple. Cu cât mai mult umpleți vasul cu dragoste și tandrețe, cu atât rămâne mai puțin loc pentru stres și certuri în relația voastră.

Iubirea se găsește în armonie!