La ce poate duce relația unui tânăr cu o femeie de peste 40 de ani? Experiența fiicei mele.

Până nu demult eram sigură că relațiile dintre bărbații tineri și femeile mature sunt prerogativa vedetelor. Credeam asta exact până în momentul în care fiica mea de 42 de ani, divorțată, a început o relație cu un băiat de 28 de ani.

Încă de la început această relație nu ne-a făcut prea fericiți, dar am decis să nu ne indispunem fiica, să tăcem. Chiar dacă ne-am fi exprimat opinia, ea oricum nu ar fi ținut cont de ea.

Oare există cel puțin o șansă ca relația dintre un tânăr și o femeie de peste 40 de ani să aibă succes? Îți voi spune cum se va termina totul, folosind exemplul fiicei mele.

Chiar și atunci când erau împreună, semănau mai mult cu mama și fiul. Însă acest fapt nu a deranjat-o deloc. Nici măcar nu se preocupa de faptul că el a început să-i ceară bani. Am întrebat-o dacă i se pare normal ca bărbatul să ia bani de la femeie și ea mi-a răspuns:

-Nu înțelegi, are dificultăți temporare.

Mie însă mi-a fost clar încă de la început că este doar o scuză pentru a primi bani. Treptat a devenit tot mai obraznic. Însă fiica mea nu voia să vadă în comportamentul lui trucuri murdare. Trecuseră doar șapte luni și domnul a început o aventură pe la spatele fiicei mele cu o femeie mai tânără. Firește, ea a aflat totul și a rupt relația.

Ce concluzii am tras? 

Probabilitatea ca un bărbat tânăr să poată iubi sincer o femeie matură – este foarte mică. Adesea, astfel de relații sunt benefice doar pentru bărbați. Situația fiicei mele era simplă, el era interesat de banii ei. Ea deține o funcție importantă într-o companie prestigioasă și câștigă destul de bine.

Consecințele unor astfel de relații, pot provoca dezamăgirea completă în bărbați. Fiica mea nu mai poate vedea bărbații.

Mai încep să circule și zvonuri pe la spate, care sunt neplăcute și jignitoare. Desigur, femeia poate trăi cu ochelari roz o vreme, dar în cele din urmă îi va scoate.

Părerea mea este că înainte de a începe o relație cu un bărbat mult mai tânăr, merită să cântărești de zece ori argumentele pro și contra. Poate că este doar o pasiune trecătoare, pe care nu merită să-ți pierzi timpul și energia.