Un bărbat deștept și responsabil nu va pune aceste 5 întrebări.

Bărbații deștepți știu întotdeauna ce să spună și cum să facă o impresie bună. Ei rareori jignesc pe cineva cu cuvintele lor. Ei rezolvă cu adevărat problemele și nu evită dificultățile – în afaceri, la locul de muncă, în familie.

Pentru a deveni un astfel de bărbat trebuie mai întâi să înțelegi ce fraze trebuie evitate atât în ​​vorbire, cât și în minte. Pentru că ele fac imediat din bărbat un copil neajutorat și îl împiedică să se dezvolte, atât ca persoană, cât și ca profesional.

Iată 5 dintre ele:

5. “Și ce ar trebui să fac cu asta?”

Întrebarea care pune responsabilitatea pe cealaltă persoană. Bărbatul pare să spună: „Spune-mi ce să fac, eu nu vreau să mă gândesc la asta”. În acest caz el nu controlează procesul, doar se supără, așteptând să i dea instrucțiunile.

Un bărbat inteligent nu va pune o astfel de întrebare, chiar dacă nu știe ce să facă. El va alege opțiunile și va discuta cu ceilalți ca un adult. “Ce zici de această opțiune? Ce crezi despre asta? Poate facem așa?”

4. “Singur(ă) nu te poți descurca?”

Un alt răspuns iritant care spune: „Nu-mi pasă, nu vreau să mă gândesc la asta”. În acest caz, bărbatul nu doar că transferă responsabilitatea pe celălalt, ci îi spune direct „Lasă-mă în pace, nu este problema mea”.

Un bărbat deștept, chiar dacă nu este pregătit să rezolve problema, va spune: “Am fost de acord că aici e responsabilitatea mea, iar aici este a ta. Eu mi-am făcut partea mea. Aici – e treaba ta.” Sau poate oferi ajutorul, dar din nou, va spune ce este dispus și ce nu este dispus să facă.

3. “Ce vor crede oamenii?”

Da, trăim în societate și nu putem fugi de ea. Dar dacă bărbatul pune în mod constant această întrebare, înseamnă că este mai mult îngrijorat de opinia publică, nu de soluția problemei.

Îi pasă de imaginea sa de om frumos și bun, nu de cum va rezolva problema. Mulți bărbați au obiceiul de a întreba partenerele lor ”Ce vor crede oamenii?” doar să nu depună eforturi pentru a rezolva anumite probleme.

2. “Poate nu va afla nimeni?”

Am auzit de multe ori astfel de întrebări de la persoanele care vor să-și facă munca după bunul lor plac (chiar și necalitativ). Nu le pasă dacă încalcă legea sau că fac o faptă lipsită de omenie.

Un profesionist inteligent nu va spune asta niciodată. El va oferi opțiuni care vor fi 100% legale, fie va face astfel încât să nu dăuneze nimănui, dar, de asemenea, să nu atragă atenția autorităților.

Dar cu siguranță nu se va eschiva și nu va lăsa totul la voia întâmplării.

1. “De ce eu?”

În principiu omul spune că aceasta nu este problema lui și vrea să fie lăsat în pace. Vă recomand să nu puneți niciodată această întrebare, deoarece vă pune imediat într-o lumină proastă.

Aceste 5 întrebări ar trebuie evitate. Și, de asemenea, evitați persoanele cărora le place să vi le adreseze.