Generația Z este înlocuită de una nouă – Alfa: 10 Diferențe dintre ele.

Nu am reușit să ne obișnuim cu generația Z, că deja a fost înlocuită cu una nouă. Cei născuți după 2010 aparțin generației alfa (A). Acest nume a fost inventat cu scopul de a sublinia faptul că vechea cronologie a generațiilor a fost resetată și umanitatea începe un nou alfabet.

Acești copii au o inteligență diferită, chiar și demografii nu înțeleg cum vor crește oamenii alfa și ce valori vor avea. Este prea devreme pentru a trage concluzii clare, dar cel puțin putem încerca să înțelegem ce generație va înlocui generația Z.

1. Oameni alfa apreciază personalizarea și abordarea individuală. 

Fiecare generație are propriile caracteristici. Demografii consideră că milenarii se caracterizează printr-o obsesie față de auto-exprimare, iar generația Z poate fi caracterizată prin cuvântul „toleranță”. În ceea ce privește oamenii A, aceștia încă din leagăn au folosit tot felul de gadgeturi, de aceea dobândesc abilitatea de a folosi YouTube înainte de a citi și a scrie.

Nu este surprinzător faptul că acești copii de la o vârstă fragedă învață să aleagă ce și cum să vizioneze pe internet, libertatea de alegere și personalizarea sunt extrem de importante pentru ei.

2. Ei nu separă lumea reală și virtuală.

Pentru copiii născuți în era digitală, lumea virtuală și cea reală sunt aproape la fel. Ei se mișcă liber din una în alta, întrucât sunt obișnuiți cu faptul că imaginea de pe ecran este tot mai asemănătoare cu cea care îi înconjoară în realitate. Acum, pentru copii, nu contează modul de percepție a informațiilor – prin ecranul unui smartphone sau pe viu. Realitatea virtuală pentru ei este la fel de valoroasă, de aceea generația alfa nu se deranjează să arate mai bine pe smartphone decât în ​​viața reală.

Mulți copii moderni de la o vârstă fragedă au vloguri și împărtășesc ceea ce li se întâmplă în fiecare zi. Cu toate acestea, ei nu încearcă să-și înfrumusețeze viața.

3. Copiii alfa creează un nou tip de conținut

Un studiu recent a constatat că videoclipurile pentru copii pe youtube se află în topuri. Generația alfa fie inventează formate noi, fie le transformă formă pe cele vechi. În același timp, videoclipurile cu participarea copiilor acumulează de 3 ori mai multe vizionări decât oricare altele.

4. Se înțeleg mai bine cu părinții lor.

Astăzi, este foarte popular principiul educației conștiente, atunci când adulții simt o responsabilitate imensă pentru soarta copilului lor și încearcă să petreacă cât mai mult timp cu el. Potrivit New York Times, părinții moderni petrec timpul cu copiii lor de aproximativ 3 ori mai mult timp decât în ​​anii 1970. Atunci când comunică cu micuțul, adulții nu încearcă să-l educe rigid, ci mai degrabă să construiască un dialog cu el. Acest lucru are un efect pozitiv asupra relațiilor.

5. Au standarde morale înalte și simt subtil minciuna.

Oamenii-alfa apreciază lumea transparentă, fără secrete sau minciuni. Reputația ocupă un loc important în lumea lor. Dacă o persoană importantă pentru ei i-a mințit sau nu a fost deschisă, copilul simte și nu-i va ierta această greșeală.

6. Nu se pot concentra pe un singur lucru mult timp.

Tânăra generație are probleme serioase cu concentrarea pe termen lung. Acești copii consumă informații timp de aproape 10 ore pe zi, de aceea creierul lor trebuie cumva să facă față acestei sarcini. În lumea lor, timpul mediu de concentrare s-a redus la 1 secundă, iar la oamenii Z ajunge la aproximativ 8 secunde.

O secundă – este timpul în care omul înțelege dacă informația este sau nu interesantă pentru el. Datorită acestui fapt, copiii alfa își dezvoltă gândirea critică: ei nu au timp de pierdut pe lucruri neimportante și neatractive.

7. Aproximativ 40% dintre copii nu vor avea studii superioare.

Conform unor prognoze, până în 2030 în lume vor dispărea 67 de profesii. Da, vor apărea altele noi, dar nimeni nu știe care. Se presupune că oamenii alfa vor ghici intuitiv ce abilități trebuie să aibă pentru a reuși în viitor. În astfel de condiții de schimbare constantă, pare ciudat să pierzi 5 ani pentru obținerea unei diplome de învățământ superior, care își va pierde valoarea de odinioară.

8. Oamenii Alfa vor trăi mult. Poate până la 100 de ani.

Deoarece medicina se dezvoltă foarte rapid, iar calitatea vieții se îmbunătățește în fiecare an, copiii moderni pot trăi până la 100 de ani sau chiar mai mult. Copiii născuți în țări prospere ar trebui să devină cea mai sănătoasă și cea mai longevivă generație.

9. Își vor dezvolta inteligența emoțională

Astăzi, din ce în ce mai mulți oameni de știință vorbesc despre inteligența artificială, care se dezvoltă atât de intens, încât s-ar putea să concurăm cu ea. Și singura modalitate de a concura cu roboții este dezvoltarea inteligenței emoționale (EQ).

EQ – este un set de abilități care va permite oamenilor să recunoască și să înțeleagă emoțiile și intențiile altora, precum și să-și controleze propriile emoții pentru a rezolva problemele practice.

10. Vor fi forța motrice din spatele progresului.

Demografii afirmă că generația alfa va deveni motorul progresului. Copiii alfa sunt mai echilibrați și mai puțin agresivi decât predecesorii lor. În plus, oamenii A vor fi foarte erudiți, deoarece educația lor va începe aproape din leagăn și va continua pe tot parcursul vieții.

Care este experiența ta cu copiii moderni? Crezi că sunt diferiți de generațiile anterioare (în direcția bună sau rea)?