O regulă importantă pentru cei care își doresc o atitudine respectuoasă față de sine.

În lume se observă o lipsă de respect. Oamenii învață să se accepte reciproc, dar respectul este insuficient. Ambițiile au devenit mici. Valorile sunt din plastic. Există multă batjocură și devalorizare.

Femeile încearcă să schimbe bărbații, bărbații încearcă să evite responsabilitatea. Diferențele de gen se estompează. Brusc au apărut o mulțime de narcisiști ​​și oameni care sunt ocupați cu narcisismul pe rețelele sociale. Oamenii nu cer respect față de sine. Cer admirație.

Termenul „respect” este cumva pierdut, șters.

Ce este respectul? Și ce este respectul de sine?

Respectul – este atitudinea unei persoane față de altă persoană și recunoașterea meritelor sale personale. Cuvântul „merite” vorbește despre realizări. Omul trebuie să prezinte ceva: realizare, statut, resurse, calități personale care se educă, nu cele înnăscute.

Omul care vrea să fie respectat trebuie să prezinte ceva. Nu există respect fără realizări. Iată un adevăr amar.

Respectul de sine – este atunci când te respecți pentru că poți depăși obstacolele, lenea, apatia, starea proastă, negativitatea față de ceilalți, vremea rea, etc.

Un bun indicator al stimei de sine este capacitatea omului de a se supune muncii. De a avea principii și de a ști să le apere. Așa, pur și simplu nimeni nu te va respecta. Oamenii pot ține cont, pot face concesii, pot fi politicoși. Dar nu sunt obligați să te respecte, nu au pentru ce. Arată-le ceva de respectat și ei te vor respecta.

Mihail Bulgakov spunea: ”Cine mă va respecta dacă eu însumi nu sunt capabil să mă respect?”

Cum începi să te respecți?

Recunoaște că aprobarea celorlalți nu este importantă pentru tine. Permite-ți să fii ceea ce ești. Dar! Poți ignora opiniile altora, însă și alții pot ignora opiniile tale. Lumea reflectă ceea ce vine de la tine.

Respectul este o unitate morală. Trebuie să ți-l educi.

Dacă femeia nu-și respectă tatăl, atunci nu va avea respect nici pentru soț. Acum există puțin respect, deoarece bărbații nu au obiective mari și dacă nu sunt ”războinici”, atunci pentru ce să-i respecți?

Dacă femeia nu este feminină și sentimentală, cum poate fi tratată dacă ea însăși nu vede femeia din interiorul său?

Lumea se schimbă, omul rămâne aceeași și vrea să fie tratat cu respect. Cere respect, dar nu face nimic ca respectul să vină în viața lui.