7 motive pentru care nu poți depăși despărțirea sau divorțul.

Există foarte mulți oameni care nu se pot recupera după divorț, despărțire sau trădarea persoanei dragi, o perioadă foarte lungă de timp. Uneori, ani de zile, oamenii nu își pot reface viața. Sunt întotdeauna pesimiști, nu au încredere în nimeni. Nu așteaptă nimic bun și sunt blocați în suferințe și amintiri despre fostul/fosta parteneră.

S-ar părea că deja există claritate. Despărțirea este deja un fapt împlinit. Dar ce te împiedică să începi o nouă viață?

7 motive pentru care nu poți depăși despărțirea. 

1) Ai alungat durerea în tine și nu i-ai dat cale de ieșire.

Se întâmplă atunci când trebuie să ții capul sus în fața colegilor și familiei, când nu ai cu cine vorbi. Sau păstrezi cu tărie imaginea unei persoane puternice care nu plânge niciodată.

Adevărul este că durerea nu dispare niciodată.

2) Încă speri la ceva.

Fostul dă semnale. Sau poate că tu inventezi un scenariu despre continuarea relației voastre. Evaluează realist dacă între voi este posibil ceva serios. Dacă da, fă un plan și acționează. Dacă nu – atunci e timpul să accepți situația.

3) Trăiești în trecut.

Și ți-e frică de viitor. Trebuie să înțelegi de unde vine această frică de a construi o nouă viață. Poate din cauza unor setări vechi. Poate din cauza lipsei de încredere în sine.

4) Ai probleme cu stima de sine.

Poate că imaginea acestei persoane este atât de vie și semnificativă pentru tine, încât îți este mai ușor să pui pe seama ei supărările și așteptările.

Poate că stima de sine scăzută te împiedică să construiești relații cu oamenii, să obții mai multe de la viață și să nu te blochezi în trecut.

5) Prea multe lucruri îți amintesc de fostul.

De exemplu, vă vedeți adesea. Îl urmărești pe rețelele sociale. Ceva îți amintește constant de el.

Aici, numai tu îți poți răspunde la întrebarea: cum să reduci contactul și cum să stergi amintirile.

6) Îți idealizezi fostul partener.

Adesea oamenii fac asta inconștient. De aceea nu pot construi relații noi. Compari constant toate persoanele noi cu fostul partener.

7) Nu încerci să-ți construiești viața.

Responsabilitatea pentru viața și fericirea ta – este numai a ta. Dar se întâmplă că adulții și oamenii realizați intră într-o stare ciudată. Ei consideră că cineva ar trebui să-i salveze sau situația ar trebui să se rezolve de la sine.

Cu toate acestea, specialistul sau prietenii nu pot decât să te ghideze, să-ți spună cum să acționezi. Însă va trebuie să te ajuți singur(ă). Responsabilitatea pentru propria fericire – este în mâinile tale. Caută motivele acestei stări. Apoi planifică pas cu pas modul în care vei ieși din ea.