5 probleme psihologice cu care se confruntă cel mai des femeile moderne.

Multe femei se confruntă cu probleme psihologice serioase de-a lungul vieții, adesea neînțelegând cum să le rezolve. Iată câteva dintre ele:

1. Problema excesului de greutate

Majoritatea fetelor consideră că sunt supraponderale. Chiar și cele slabe se epuizează cu antrenamente și diete stricte. Problema se ascunde în imperfecțiunea conștiinței de sine.

Atunci când se uită în oglindă femeile consideră că arată mult mai rău decât în realitate. Acest lucru poate fi pus pe seama dorinței a avea o siluetă și un aspect perfect, care li se insuflă fetelor încă de la o vârstă fragedă.

Din fericire, secolul 21 poate fi numit secolul corpului pozitiv. Tot mai multe femei din întreaga lume învață să se iubească așa cum sunt, fără să acorde atenție imperfecțiunilor minore. Ele înțeleg că aspectul exterior nu este cel mai important lucru la o femeie.

2. Problema schimbărilor de dispoziție

Sistemul hormonal la femei este mult mai schimbător decât la bărbați, de aceea femeile sunt mai predispuse la modificări frecvente ale stării de spirit. Și acest lucru nu se manifestă doar prin schimbarea bruscă a opiniei despre culoarea rochiei, ci și prin aspecte mai profunde. De exemplu, sub influența hormonului estrogen, femeia devine mai senzuală și mai vulnerabilă, iar din cauza testosteronului, ea arată mai încrezătoare și mai puternică din punct de vedere emoțional.

În același timp, nimeni nu poate controla eliberarea hormonilor, de aceea femeile nu ar trebui învinuite pentru schimbările lor frecvente de dispoziție. În schimb, ele ar putea să-și asculte corpul și să înțeleagă ce nevoi au în acest moment. Atunci le va fi mult mai ușor să-și mențină calmul în orice situație!

3. Problema alimentației sănătoase.

Toate fetele vor să arate bine, dar în același timp, se alimentează greșit, consumând dulciuri și alimente fast-food. Alimentația nesănătoasă poate provoca diverse erupții pe piele sau excesul de greutate.

Cea mai bună soluție va fi un plan nutrițional, în care 10-15% din alimente vor fi gustoase, dar nesănătoase, iar celelalte vor fi alimente sănătoase.

4. Problema lipsei de încredere în abilitățile proprii.

Chiar și acum când femeile au obținut drepturile egale în muncă, multe încă mai cred că nu vor putea ajunge într-o funcție înaltă din cauza s*xului. Da, bărbații sunt mai puternici și adesea obțin poziții mai înalte decât femeile, dar ele au perseverența și străduința, atât de necesare pentru dezvoltarea carierei.

În 2020, două femei remarcabile au câștigat Premiul Nobel pentru chimie. Datorită eforturilor și muncii au depășit bărbații pentru a deveni cele mai bune în domeniul lor. Nu contează s*xul, orice persoană care își dorește să facă o carieră de succes – are toate șansele!

5. Gura deschisă atunci când își vopsesc genele. 

Chiar și această problemă a fost explicată. Pe de o parte, gura deschisă ajută la concentrare, de exemplu, așa cum e la unii bărbați limba scoasă afară.

Pe de altă parte, fetele deschid gura pentru a întinde cât mai mult posibil pielea pleoapei inferioare. Această expresie facială o ajută să-și vopsească toate genele, fără a atinge nimic de prisos.