9 Lucruri importante pe care trebuie să le rețină orice tată de fată.

Legătura dintre tați și fiice este incredibil de puternică și definește calea fetiței către maturitate. Cercetările arată că micuții care cresc alături de un tată iubitor, devin mai rezistenți emoțional, activi social și mai încrezători.

9 Lucruri importante pe care trebuie să le rețină orice tată de fată.

1. Tatăl este un exemplu despre modul în care bărbații îi vor trata fiica în viitor.

Relația dintre soț și soție servește drept exemplu și formează atitudinea fiicei cu privire la modul în care va fi tratată de viitorul partener. Bărbatul ar trebui să-și iubească soția astfel cum și-ar dori să fie iubită fiica lui într-o zi.

2. Tata ar trebui să-i ofere fiicei toată dragostea.

În adâncul sufletului fiecare femeie este fetița tatălui. Ea va avea mereu nevoie de dragostea lui pentru a-și crește stima de sine și a realiza că este demnă de a fi iubită. Nimeni nu poate înlocui tatăl, de aceea bărbatul ar trebui să investească cât mai mult în acest rol.

3. Spune-i despre frumusețea ei externă și internă.

Fetele adesea se îndoiesc. Influența colegilor, a rețelelor sociale și a standardelor de frumusețe de neatins le poate determina să se compare cu alte persoane și le provoacă probleme cu stima de sine. Tații ar trebui să-și laude fiicele și să le reamintească cât de frumoase sunt, atât la exterior, cât și în interior.

4. Orice fată vrea ca tatăl să-i fie alături. 

Indiferent de vârstă, fata va avea întotdeauna nevoie de dragostea și sprijinul necondiționat al tatălui. Desigur, va învăța din propriile greșeli, și tata nu o va putea proteja de toate necazurile. Dar înțelegerea faptului că, chiar și în cele mai dificile momente are pe cine se baza, este de neprețuit.

5. Orice fată vrea ca tata să asculte tot ce ar dori să împărtășească.

Indiferent de vârstă, fiica își dorește să fie auzită și înțeleasă. Părinții nu trebuie să ignore problemele fiicelor, oricât de nesemnificative ar părea. Fiica va observa indiferența, iar acest lucru îi va submina încrederea. Este important ca tata să nu-i ignore niciodată nevoile și să-i ofere tot sprijinul emoțional.

6. Amintirile fericite – sunt un cadou care nu va fi uitat niciodată.

Niciun gadget nu poate înlocui atenția vie a tatălui. O escapadă de familie în weekend, jocurile de societate etc. – nu sunt o pierdere de timp și bani, ci o modalitate excelentă de a forma legătura emoțională. Tații trebuie să le transmită fiicelor că fiecare lucru mic contează și că orice moment poate fi special.

7. Tata își poate învăța fiica tot felul de lucruri ”masculine”.

Tatăl trebuie să găsească timp în programul său pentru a răspunde la întrebările fetei și pentru a-i satisface curiozitatea. Petrecerea timpului împreună este o ocazie excelentă de a o învăța cum să repare o chiuvetă sau chiar să schimbe o roată. De ce să împărțim cunoștințele în „feminine” și „masculine”?

8. Fiicele văd în tați bărbați desăvârșiți. 

Fiecare fiică crede că tatăl ei este un bărbat exemplar. Modul în care se comportă, ia decizii și tratează alte persoane îi influențează percepția asupra lumii. El este cel care determină trăsăturile pe care le va căuta în viitorul soț. Prin urmare, tații trebuie să-și ajute fiicele să ia decizii bune și să trăiască viața pe care o merită.

9. Tații trebuie să fie gata să-și lase fata să plece.

Tații vor să-și protejeze fiicele de toate pericolele, inclusiv de băieți. Ei cred că fata lor este prea tânără pentru o relație sau că tipul nu merită o astfel de comoară. Tatăl trebuie să aibă grijă de fetița lui, dar să nu uite că într-o zi ea va părăsi cuibul părintesc și își va începe propria viață.

Ea va face greșeli, dar, în cele din urmă, tata va fi mândru de femeia uimitoare și autosuficientă care a devenit.

Ce sfat le-ați oferi taților de fete?