12 concluzii despre relații, bazate pe experiența mea personală.

12 concluzii despre căsătorie și relații bazate pe experiența mea personală.

1. Căsătoria – nu este o soluție a problemelor și conflictelor interne. Nu te salvează de singurătate și goliciune în suflet. Dacă încerci să găsești în cealaltă persoană ceea ce nu poți găsi în tine, vei fi dezamăgită. Cealaltă persoană nu va putea niciodată să-ți rezolve problemele interne, ci dimpotrivă, le va intensifica. Și, atunci tot va trebui să te descurci singură cu ele.

2. Relația – este responsabilitatea a două persoane. Relația va fi confortabilă numai atunci când fiecare partener își asumă responsabilitatea pentru sine, nu pentru celălalt. Pentru acțiunile și cuvintele sale.

3. Când doi oameni se mută împreună, toată „iubirea” se termină rapid. Și dacă ei nu au învățat să se asculte reciproc, să se respecte și să aibă grijă, atunci în zadar au început relația. Pur și simplu nu s-au maturizat suficient pentru a trăi cu cineva.

4. Dacă de la bun început nu ai nimic în comun cu partenerul tău, nu vei avea nici în viitor. Pot apărea copiii, ei vor deveni preocuparea voastră comună … Dar nu mai mult. Și dacă locuiți împreună de dragul copiilor, asta nu vă va face fericiți, nici pe voi, nici pe copiii.

5. Oamenii nu se schimbă. Potrivit psihologilor, în anumite circumstanțe omul este capabil să poarte o mască timp de șase luni. Apoi masca treptat cade și el își arată adevărata față. Trebuie să fii conștientă că, indiferent cât de mult îl iubești, nu-l poți schimba cu dragostea ta. Și nici iubire nu poate fi numită, dacă nu-l poți accepta așa cum este. Dacă bărbatul decide că tu ești cea pentru care merită să-și schimbe viața – aceasta va fi alegerea sa.

6. Este mai corect și mai onest să rămâi singură, decât să te agăți de relații care nu ți se potrivesc, doar de teama că nu vor exista alte opțiuni și vei rămâne singură.

7. Acele familii pe care le consideri ideale și pe care poate le invidiezi uitându-te la fotografiile lor frumoase pe Instagram, de cele mai multe ori nu sunt atât de fericite pe cât vor să arate. Doar că oamenii au învățat bine să-și ascundă problemele și durerea în spatele unor fotografii și cuvinte frumoase despre valorile familiei.

8. Copiii – nu întotdeauna sunt fericire. Copiii – sunt multă muncă, eforturi și resurse. Chiar dacă ești un părinte ideal, acest lucru nu-ți oferă nicio garanție că munca și grija ta vor fi apreciate. Să naști copii din poziția „la bătrânețe va avea cine să-mi dea un pahar cu apă” este o prostie și o loterie.

9. Decizia de a-ți crea o familie și a naște copii trebuie să fie conștientă, pentru că tu și partenerul vă doriți acest lucru, nu rudele și societatea – „Ai deja 30 de ani și încă nu ai un soț și copii” – acest lucru este teribil.

10. Cu bărbatul este ușor, dacă îi respecți limitele interioare, dacă nu-l frângi și nu-l potrivești așteptărilor tale. În general, este ușor dacă accepți oamenii așa cum sunt și nu aștepți de la ei mai mult decât îți pot oferi, datorită caracterului și mentalității lor.

11. Nu asculta niciodată sfaturile altor persoane despre familia și relația ta. Ceea ce funcționează la alții, s-ar putea să nu te ajute – „Toate familiile fericite sunt la fel, fiecare familie nefericită este nefericită în felul ei.”

12. Tratează-ți viața conștient. Rezolvă  problemele pe măsură ce apar. Nu te ascunde de ele. Nicio problemă nu va dispărea de la sine. Și cu cât îi recunoști mai repede existența și faci eforturi reale pentru a o rezolva, cu atât vei scăpa de ea mai ușor.

S-ar putea să nu fiți de acord cu mine … Dar pentru cineva, aceste concluzii vor fi utile. Nu în zadar se spune că „cei deștepți învață din greșelile altora, iar ceilalți învață din greșelile lor.”