9 expresii care trădează nesiguranța femeii. Verifică dacă le utilizezi în vorbire.

Imaginează-ți o situație: Observi că vremea este rea. Apoi, confuză, îți ceri scuze pentru că nu ai întrebat interlocutorul dacă vrea să vorbească despre vreme. După care îți ceri scuze că vorbești despre vreme și stânjenită spui că deranjezi. Aici există probleme evidente cu stima de sine.

Iată câteva fraze care trădează nesiguranța femeii:

1. „Nu știu ce să aleg”

De exemplu, femeia îi cere chelnerului încă un minut pentru că nu poate alege felul de mâncare. Oamenii care au probleme cu încrederea în sine nu pot lua rapid nici cele mai simple decizii și adesea se răzgândesc.

2. „Îmi cer scuze”

Potrivit cercetărilor efectuate de Institutul pentru Stima de Sine, acest lucru indică o problemă uriașă care determină persoană să creadă cu adevărat că, dacă ceva nu merge bine, atunci cu siguranță este vina sa și își cere mereu scuze.

3. “Doar am avut noroc”

Unii oameni, după ce au obținut succes în viață, răspund la laude cu cuvintele: „Am avut noroc!” sau “S-a întâmplat pur și simplu!”

Se prefac că doar au avut noroc, uitând că au depus efort pentru a obține rezultatul. Ce trebuie să faci în acest caz: să admiți că ești o persoană minunată. Și când cineva te laudă, învață să spui „Mulțumesc” în loc să-ți găsești scuze.

4. ”Mă întreb, ce părere au despre mine?”

Oamenii cu stima de sine redusă sunt preocupați de opiniile altora și nu suportă conflictele: preferă să comunice cu oameni negativi și neplăcuti (chiar dacă îi tratează prost) decât să să vorbească deschis și să clarifice lucrurile.

5. “Ma duc să trag un pui de somn”

Stima de sine redusă are nu numai efecte secundare comportamentale, dar și fizice – oboseală și somnolență inexplicabilă. Astfel, omul evită problemele și grijile.

Dacă ți se întâmplă, încearcă să discuți cu terapeutul tău. Împreună, veți putea găsi o activitate care înlocuiește somnul.

6. “Eu doar…”

Unora le place să se apere, chiar și fără un motiv evident. Ei pot interpreta orice frază, chiar și un compliment, ca o mustrare sau o critică. Din anumite motive, încep să-și ceară scuze răspunzând: „Eu doar …”

7. „Toți cred așa”

„Toți fac așa”, „Majoritatea oamenilor cred asta”, „Toată lumea vrea așa” sunt exemple de frică față de propria opinie și o dovadă că persoana respectă stereotipurile societății.

8. „Cred asta, dar voi fi de acord cu tine…”

Ați văzut oameni care, chiar și în domeniul lor profesional, sunt de acord cu opiniile unor oameni mai puțin competenți, dar mai carismatici? Ei nu se ceartă niciodată și sunt de acord. Aceasta este o frică patologică de eșec și greșeli în educație (părinții nu i-au permis copilului să-și exprime „opinia copilărească”).

9. „Poate că am dreptate, dar nu sunt sigură”

„Probabil”, „Dacă nu mă înșel”, „Poate”, „Cel mai probabil” etc. sunt o scuză dacă gândurile omului brusc se dovedesc a fi incorecte.

Ce trebuie să faci: controlează-ți cuvintele, amintindu-ți că niciun gând nu poate fi 100% adevărat.