Femeia care nu se iubește poate fi recunoscută după aceste 7 semne.

Multe femei au probleme de stima de sine, trăiesc ani de zile în relații toxice, suportă scenarii care le distrug. Multe femei în țara noastră nu se iubesc suficient. Motiv pentru care suferă în viața lor personală, permit să fie folosite, iar partenerii lor le mai și învinuiesc.

Femeia care are o problemă cu stima de sine poate fi recunoscută după aceste 7 semne.

1) Mereu vrea să „câștige dragostea” celor din jur.

Îi este dificil să se relaxeze și să se bucure de relație, să accepte ceva bun în adresa ei. Astfel de femei se simt responsabile pentru relațiile lor, pentru cei dragi. Cu fiecare acțiune a lor parcă ar spune: „Merit dragoste, sunt bună, apreciază-mă”.

2) Nu se pune pe primul loc.

Întotdeauna, în orice împrejurări, îi pune pe alții pe primul loc: soțul, iubitul, părinții, copiii, prietenii, colegii.

Desigur, este important să ții cont de opiniile altora. Dar este mult mai important să nu uiți de prioritățile și interesele tale.

3) Face multe sacrificii. 

Aceste femei mereu sacrifică ceva de dragul partenerului sau a celor dragi. Își sacrifică cariera, interesele. Unele dintre ele se obișnuiesc atât de mult cu acest rol, încât sacrificiul pentru ele devine un sinonim al iubirii.

4) Rareori se răsfață.

Dacă își cumpără ceva, atunci dintr-un motiv. Pentru a nu arăta mai rău decât altele, pentru a corespunde…Dar rareori în viața face asta ”pentru sine”, ”pentru că și-a dorit”.

5) Îndură chiar și în acele situații în care nu trebui.  

Femeia care nu se iubește s-a împăcat cu ideea că „viața este așa, trebuie să înduri, trebuie să treci peste tine”. Ea poate lucra ani de zile la un job pe care îl urăște. Nu poate alunga din viața ei o prietenă toxică. Tolerează atitudinea proastă a bărbaților față de sine. Și nu conștientizează că dacă pune capăt acestor situații, Pământul nu se va opri și lumea nu se va prăbuși.

6) Rareori spune ”nu”

Îi este dificil să refuze cererile. Încearcă să rămână bună pentru toată lumea. Adesea în detrimentul său, al propriului confort, al sănătății și propriilor planuri.

7) Adesea se simte vinovată.

Aproape în orice situație ea va găsi partea sa de vină. Este gata să justifice pe toată lumea, numai nu pe sine.

Nu vă îndemn să nu mai aveți grijă de cei dragi, să nu mai simțiți compasiune pentru ei, să nu țineți cont de interesele lor și să nu le mai oferiți dragoste și căldură. Dar nu uitați niciodată de voi. Din păcate, există multe situații în care rudele și prietenii profită de femeile atât supuse, care fac sacrificii și care pot fi învinuite mereu.