Cum recunoști o persoană care minte: atenție la aceste 6 semne.

În viață, adesea ne confruntăm cu minciuna. Oamenii mint din diverse motive, însă acest lucru nu le diminuează vina.

Unele persoane nu pot minți, le trădează rușinea. De exemplu, vocea întreruptă sau fața roșie. Dar există oameni pe care este aproape imposibil să-i prinzi cu minciuna. În acest articol îți voi dezvălui cum să-i recunoști și să nu cazi în plasa lor.

1. Persoana va evita să răspundă.  

O persoană cinstită îți va răspunde direct, în timp ce un mincinos va fugi de răspuns. El s-ar putea să-ți pună întrebări contrare sau să încerce cumva să pună presiune asupra faptului că îl cunoști de mult timp și nu te-ar putea minți. Unii oameni încep să vorbească despre religie, despre cât de sinceri au fost întotdeauna.

2. Postura.

Persoanele, în special cele emoționale, tind să gesticuleze în timpul conversației. Cineva mai mult, cineva mai puțin. Dar omul care minte își va urmări postura. Gesturile lui pot fi tensionate sau prefăcute. Dacă discuția este foarte serioasă, cel mai probabil în acest moment va sta perfect drept. Pentru ca niciun gest suplimentar să nu-l dea de gol.

3. Repetă mult.

Acest lucru nu înseamnă neapărat că persoana minte, dar merită totuși să fie luat în considerare. Pentru că atunci când omul minte, el încearcă în acest fel să te convingă. Cineva face acest lucru inconștient, cineva special pentru a te confunda și a-ți distrage atenția.

4. Atitudinea ostilă. 

Pentru a te face să te simți vinovat(ă). Ostilitatea apare deoarece persoana este supărată că îi descoperi minciunile și, în astfel de cazuri, va arăta cu degetul în direcția ta.

5. Contactul vizual.

Atunci când oamenii mint, ei adesea întorc privirea. Dar mincinoșii experți pot face un efort suplimentar pentru a menține contactul vizual – cu scopul de a te controla și manipula. Și dacă spui că nu-l crezi, atunci ochii săi se vor înroși puțin și i se vor umple cu lacrimi „pe care nu le poate controla”.

6. Expresiile faciale

Persoana poate fi calmă, dar zâmbetul o poate trăda. Pentru că un mincinos îți va zâmbi doar cu buzele, iar o persoană sinceră cu toată fața și, cel mai important, cu ochii.

Desigur, nu merită să suspectezi imediat persoana dacă ai observat la ea oricare dintre aceste semne. Există diferite situații și, cel mai important, oameni diferiți. Dar totuși, dacă observi că ceva este în neregulă, ascultă-i cuvintele.