6 proverbe evreiești care te vor inspira să construiești o relație sănătoasă cu femeia.

Evreii au propriile secrete și tradiții de familie. Au inteligență și previziune, care nouă ne lipsesc atât de mult. Trebuie să învățăm de la ei.

Sau poate că trebuie să trăim analizând ceea ce se întâmplă, să gândim înainte de a face, să nu luăm decizii spontane, să nu fim orgolioși și să-l tratăm cu respect pe cel pe care l-am ales drept partener de viață?

Am decis aflu care este secretul căsătoriilor puternice evreiești. Și am selectat 6 proverbe înțelepte care servesc drept ghid pentru bărbații evrei, despre cum să construiască relații sănătoase cu femeile lor:

1. ”Dumnezeu te protejează de femeile rele, de cele bune protejează-te singur.”

Cum înțeleg semnificația acestei expresii?

Nu există femei rele. Desigur, nu luăm în considerare personalitățile degradante sau cele scandalagii. Cu astfel de femei, bărbații inteligenți preferă să nu se încurce.

De la iubire la ură este doar un pas. Și dacă prințesa ta a devenit o vrăjitoare rea, atunci este vina ta în asta. Fii mai atent data viitoare.

2. ”Oricât de dulce ar fi dragostea, din ea nu poți face miere.”

Evreii vorbesc despre bani. Sentimentul de iubire trece, dar ce rămâne? Respectul pentru om, încrederea. Însă acestea sunt imposibile fără bani. Și nu e vorba despre comercialism, acesta este adevărul vieții.

Femeia nu poate respecta bărbatul care nu tinde să-și îmbunătățească nivelul de trai și statutul social. Și îl va admira la nesfârșit pe cel care concurează în mod adecvat cu ceilalți, într-o lume masculină atât de dură.

3. ”În fiecare noră există o bucată de soacră.”

Fata inconștient adoptă caracterul mamei sale, devine reflexia ei. Rareori când fiica se deosebește de mama ei – prin gesturi, modul de a vorbi, de a reacționa la probleme.

Ar fi corect ca viitorul mire să analizeze în detaliu ce fel de persoană este potențiala soacră. Cu o probabilitate de 80% în 20 de ani, așa va arăta și se va comporta soția lui.

4. ”În ochii iubitului și al gânsacului – este un înger.”

Căsătoriile din dragoste sunt încurajate, iar căsătoriile din interes – sunt privite rău. Și în zadar. Calculul – nu este atunci când bărbatul este miliardar, iar femeia Cenușăreasa și planifică să mănânce toată viața de la masa stăpânului.

Calculul este un proces de brainstorming, un proces în care un cuplu se uită atent și meticulos unul la celălalt, pentru a nu descoperi în al cincilea an de căsătorie că nu au nimic în comun. Și cum au ajuns în același apartament, având și doi copii?

Înainte de a te căsători cu femeia, încearcă să-ți scoți ochelarii roz pentru a nu-i distruge viața. Și pe a ta, în același timp.

5. ”În căutarea unei chifle, nu-ți pierde pâinea.”

Omului mereu nu-i ajunge ceea ce are. Vrea mai mult. Dar puțini se gândesc la faptul că Dumnezeu îi dă fiecăruia după puterea sa. Soțiile altora întotdeauna sunt mai frumoase decât ale lor. Aceasta nu este decât o iluzie. Nu există femei ideale.

6. ”Dacă nu vrei ca cineva să ți se urce în spate, nu te apleca.”

Femeile sunt ca rechinii. Le dai un deget și îți vor mușca mâna. La ce te-ai gândit când te-ai căsătorit? Oamenii inteligenți știu să mențină distanța, chiar și în cele mai apropiate relații. Acesta este o regulă nerostită – te respect și tu mă respecți în schimb. În caz contrar, lucrurile nu vor funcționa.

Ce credeți? Sunt proverbe înțelepte?