”Soția mea are un prieten bun. Cum să-l țin departe de ea?”

”Bună ziua. Eu și soția mea suntem căsătoriți de peste un an, ne cunoaștem de aproximativ doi ani. Ea are un prieten bun din copilărie. Și mă deranjează faptul că acest prieten este prea mult în viața noastră. Dacă nu pot merge undeva cu ea, atunci îmi spune că va merge cu el. De multe ori îl sună și îi cere sfatul, de parcă nu mă poate întreba pe mine sau el îi oferă sfaturi mai bune?

Într-o zi m-am enervat și i-am spus că poate trebuia să se căsătorească cu el. Mi-a răspuns că mă iubește pe mine, iar el este doar un prieten din copilărie, între ei nu este nimic, doar prietenie. Recent am aflat că el a fost iubirea ei din liceu. Ea susține că atunci erau copii și totul este o prostie, asta a fost cu mult timp în urmă.

Eu nu cred în prietenia dintre bărbat și femeie, mai devreme sau mai târziu se va termina cu intimitate. Am văzut deja astfel de exemple. Doar că nu vreau să ajungem la asta. Cum să-l țin departe de soția mea? “

Răspunsul psihologului:

Pe de o parte, soția dvs. poate fi înțeleasă. Acest prieten face parte din viața ei. Ea îl cunoaște cu mult timp înainte să vă cunoașteți, au multe amintiri comune. Ea îl cunoaște bine și are încredere în el. În același timp, s-a căsătorit cu dvs., nu cu el. Deci, pentru ea, el este într-adevăr doar un prieten. Altceva e ce simte acest prieten pentru ea? Poate că dragostea din copilărie nu a dispărut?

V-aș sugera să vă întâlniți (doar voi doi) și să vorbiți ca între bărbați. Întreabați-l direct ce simte pentru soția dvs. Și pe baza acestei conversații, veți decide deja ce să faceți în continuare.

Vorbiți și cu soția dvs., dar fără pretenții. Poate că îi lipsește atenția în relație și o compensează comunicând cu acest prieten. Sugerați-i prietenului să vă trateze pe amândoi ca pe un cuplu. Probabil veți avea subiecte comune de conversație.

Vorbiți despre probleme, rezolvați-le exprimându-le. Toate dificultățile din relații apar din incapacitatea de a vorbi la timp despre ceea ce vă deranjează. Fiecare dintre voi are propria responsabilitate pentru cuplul vostru: sunteți la fel de responsabil ca și soția dvs.

Evitați ultimatumul: „El, sau eu”, asta poate duce la consecințe imprevizibile, pe care amândoi le puteți regreta. Gândiți-vă, ce puteți face pentru ca soția să vrea să comunice mai mult și să împărtășească problemele cu dvs., nu cu prietenul său. Ce îi lipsește în relația voastră? Schimbând atenția soției asupra dvs., veți slăbi influența prietenului.