5 motive bune pentru a începe o nouă relație după 50 de ani.

Din mai multe motive, persoanele de peste 50 de ani sunt adesea singure. Potrivit psihologilor, această vârstă nu numai că nu este o piedică, ci chiar e favorabilă pentru a începe relații noi cu s*xul opus.

Iată 5 motive bune pentru asta:

1. Alegerea unui partener demn.

La vârsta adultă, oamenii au acumulat deja suficientă experiență în relații, știu clar ce fel de persoană și-ar dori alături. La această vârstă cunoașterea persoanelor noi rareori duce la dezamăgire și suferință emoțională. Partenerii înțeleg rapid dacă există o perspectivă în relația lor, dacă merită să se întâlnească în continuare sau este mai bine să se despartă.

2. Lipsa singurătății.

Cu vârsta, omul devine mai puțin mobil, mai rar se întâlnește cu prietenii. Persoanele în vârstă sunt predispuse la stabilitate, la petrecerea timpului într-o atmosferă confortabilă acasă. Valoarea comunicării cu partenerul iese în prim plan. Prezența unei persoane dragi cu care poți discuta problemele și împărtăși preocupările – îți luminează foarte mult viața.

3. Interesele comune

Hobby-urile comune apropie partenerii. Împreună, ei fac ceea ce le place: călătoresc, petrec timpul la țară, merg la cules ciuperci sau la pescuit. Un cuplu fericit are un parteneriat bazat pe prietenie.

4. Obținerea echilibrului emoțional și a confortului.

Pe măsură ce îmbătrânește, omul singuratic își pierde încrederea în sine. El are nevoie de confirmarea utilității. Femeia vrea să fie dorită și atractivă pentru partenerul ei. O relație armonioasă rezolvă aceste probleme. Grija reciprocă, ajutorul în situații dificile, încrederea că ai un sprijin la bătrânețe – sunt extrem de valoroase.

5. Intimitatea.

Ajungând la maturitate, nu renunțați la romantism. Emoțiile pozitive, nașterea sentimentelor de iubire – au un efect pozitiv asupra sănătății mentale și fizice ale partenerilor în vârstă. Relațiile intime la această vârstă nu dispar, doar se schimbă conținutul lor – se acordă mai multă atenție mângâierilor și îmbrățișărilor. Apropierea sufletească se împletește cu satisfacția fizică.

Este dovedit științific că oamenii care trăiesc singuri – îmbătrânesc mai repede și printre ei practic nu există centenari. După 50 de ani, o nouă relație de succes poate umple viața omului în vârstă cu sens, îl poate face fericit mulți ani.