2 sfaturi eficiente pentru a refuza bărbatul cu tact, fără să-l jignești.

Prima întâlnire – atât de plăcută și romantică, tinerii nu-și pot ascunde zâmbetul de fericire, de parcă s-ar fi căutat reciproc toată viața și, în sfârșit, s-au găsit. Dar se întâmplă și invers, atunci când unul dintre parteneri vrea să continue, iar celălalt își dă seama că vrea să se retragă cât mai repede. Cum să-i explici corect unui bărbat că nu este cel de care ai nevoie? Cum să faci asta pentru a nu-i provoca traume psihologice?

Nu este surprinzător faptul că bărbații, în ciuda încercărilor de a fi rezistenți, suportă foarte dureros respingerea și se tem foarte tare de expresia: „Să rămânem doar prieteni.”

Cum refuzi bărbatul cu tact, fără să-l jignești: 2 sfaturi eficiente.

1. La despărțire, atunci când deja înțelegi că nu mai dorești să te întâlnești cu el, ar fi bine să nu-i promiți nimic. Nu merită să accepți o a doua întâlnire din milă, pentru că asta îi va da speranță și el o va aștepta.

2. Nu-i răspunde la apeluri. Un bărbat deștept își va da seama că nu dorești să continui comunicarea. Dar celui care încă nu are suficientă experiență în relații, îi poți explica tacticos că în viitorul apropiat nu ai timp pentru viața personală. Un motiv bun ar fi că ai mult de lucru, asta va suna destul de convingător. Acum multe femei sunt nevoite să lucreze mult pentru a-și asigura singure nivelul de trai dorit.

Dacă în transport sau pe stradă un străin te invită la întâlnire, dar în același timp nu te-a impresionat, atunci spune-i că locul vacant este deja ocupat. Dacă străinul insistă, spune-i ferm: „Nu ești genul meu. Nu voi continua conversația.”

Există și situații în care șeful îți face o invitație. În acest caz, merită să te gândești bine cum s-ar putea încheia întâlnirea. Ar fi bine să stabiliți totul de la început. În caz contrar, s-ar putea să ajungi într-o situație neplăcută. Cea mai ușoară cale este de a-i răspunde sincer, dar tacticos: „Nu este în principiile mele să accept semne de atenție din partea superiorilor.”