Rușine să nu le știi! 9 reguli de etichetă pe care le respectă orice persoană educată.

Regulile de etichetă nu sunt obligatorii, fiecare alege pentru sine dacă vrea să le respecte sau nu. Dar dacă reflectăm puțin, ce este în neregulă cu aceste reguli banale? Ele doar vor arăta educația și bunele maniere ale persoanei.

Experții au numit 9 reguli simple pe care trebuie să le respecți întotdeauna.

1. Punctualitatea. Este un semn de respect pentru cei cu care te întâlnești. De exemplu, dacă o persoană întârzie la o întâlnire de afaceri, cum ar trebui să fie tratată? Orice întârziere este percepută întotdeauna în mod negativ, mai ales că în lumea modernă mereu suntem în criză de timp.

2. Deschide ușa. Din anumite motive, mulți cred că o astfel de regulă de etichetă se aplică doar bărbaților. De fapt, toți fără excepție, ar trebui să-i ajute pe ceilalți.

Nu este dificil să ajuți o persoană care are mâinile ocupate, să-i deschizi ușa. Desigur, astfel de gesturi nu sunt semnificative, dar oare pentru o persoană educată acest lucru contează?

3. Limitele personale. Limitele personale trebuie respectate în orice situație. De exemplu: cum va fi tratată femeia care adresează întrebări personale la care alții nu vor să răspundă?

De asemenea, nu are rost să bârfești sau să discuți despre alți oameni. Evită și subiectele politice, pentru că acestea pot provoca cu ușurință o situație conflictuală între oameni.

4. Cedează trecerea. În spatele tău sunt adesea oameni care se grăbesc undeva sau se simt incomod să te ocolească. Ar putea fi o mamă cu căruciorul, o persoană cu dizabilități sau oameni mai în vârstă.

Nu este dificil să le permiți să treacă sau să împiedici traficul. Sunt acțiuni banale care reflectă întotdeauna educația unei persoane.

5. Nu porni sunetul telefonului la volum maxim. Lumea a devenit prea zgomotoasă, de ce să o facem și mai zgomotoasă? De exemplu, la locul de muncă, dacă telefonul tău va fi setat la volum maxim, asta îi va distrage pe colegi. Trebuie să respecți oamenii din jur și să nu te comporti prea zgomotos în societate.

6. Mănâncă atent. Nu poți vorbi cu gura plină. Nu te întinde peste masă după un anumit fel de mâncare. Mai bine cere. Nu-ți pune coatele pe masă.

7. Scoate-ți pălăria. Această regulă se aplică nu doar bărbaților, ci și femeilor. Nu este deloc frumos dacă femeia intră într-o cameră cu ceva pe cap și nu-și scoate accesoriul timp de câteva minute. Vor exista întotdeauna asociații neplăcute.

8. ”Mulțumesc” – cuvintele elementare de recunoștință au devenit o raritate în lumea modernă. Dar, dacă te gândești puțin, ce este în neregulă cu cuvintele de recunoștință? Nu este dificil să le spui, dar vor arăta educație și faptul că apreciezi anumite eforturi.

9. Atunci când ești cu cineva pe care ceilalți nu-l cunosc, neapărat trebuie să prezinți această persoană. Dacă nu faci asta, omul se va simți inconfortabil. Gestul este banal, dar merită să-l faci întotdeauna.