Cum recunoști un om pasiv-agresiv? El va folosi în conversații aceste 10 expresii.

Există expresii cu ajutorul cărora unii oameni încearcă să-și ascundă agresivitatea. Ei pretind că totul este în ordine, dar de fapt simt furie, antipatie, dorința de a face rău, așa că rostesc fraze pasiv-agresive cu care îi jignesc pe ceilalți.

1. „Nu sunt supărat.”

Deși totul din interiorul său fierbe, el va continua să afirme că nu experimentează sentimente negative. Însă comportamentul și atitudinea sa față de ceilalți vor arăta contrariul.

2. “Bine, cum spui tu.”

Atunci când o persoană pasiv-agresivă nu găsește argumente cu care să se justifice, pur și simplu se supără și evită conversația, pretinzând că este de acord cu interlocutorul. Cu toate acestea, el continuă să-și apere poziția.

3. „Fac, deja, fac! ”

Când omul spune aceste cuvinte el nu vrea să facă ceea ce i se cere, dar circumstanțele îl obligă. Prin urmare, orice cerere după un astfel de răspuns va fi îndeplinită cu o privire nemulțumită, nu cu cele mai bune gânduri.

4. „Nu știam că trebuie de făcut urgent.”

Oamenii care procastinează constant adoră să-și inventeze scuze și urăsc teribil când cineva face presiune asupra lor. În special, atunci când nu vor să îndeplinească cererea cuiva, dar nu pot să refuze. Prin urmare, întârzie întotdeauna îndeplinirea sarcinii, găsesc scuze și speră că persoana respectivă își va rezolva în cele din urmă singură problemele.

5. „Ceri prea mult.”

Atunci când o persoană pasiv-agresivă nu reușește să finalizeze sarcina la timp sau face greșeli, va învinui omul care i-a cerut asta. De exemplu, angajatul a depășit limita financiară a unui proiect și l-a acuzat pe angajator că cere rezultate bune pentru bani puțini.

6. “Vai, credeam că știi.”

De obicei, astfel de cuvinte vor fi spuse de cineva care vrea să provoace un conflict, să distrugă reputația cuiva. El va oferi informații despre care nu trebuie să știe nimeni, conștientizând care vor fi consecințele. Dar, în apărarea sa, poate spune doar că nu știa că totul va ieși așa.

7. “Da, aș fi bucuros să te ajut, dar …”

Personalul de serviciu, oficialii guvernamentali sau operatorii care lucrează zilnic cu oamenii, zâmbesc doar pentru că nu vor să-și piardă slujba, însă în realitate ei pot urî vizitatorii sau clienții. Și pentru că nu-și pot arăta în mod deschis ostilitatea, recurg la agresivitatea pasivă. Astfel acționează și unii „prieteni”, cunoscuți, colegi care nu vor să creeze conflicte.

8. „Te-ai descurcat bine, în ciuda nivelului tău.”

Astfel de complimente dubioase pot fi auzite de la cei care par să laude omul pentru munca depusă, dar încă nu au respectul cuvenit pentru el. Probabil că vor să-l jignească cu o astfel de remarcă sau pur și simplu nu se gândesc la sentimentele lui.

9. „Glumeam doar.”

Datorită sarcasmului, îi poți spune omului orice lucru urât și apoi să te ascunzi în spatele unei glume. Iar dacă omul continuă să fie supărat, îl poți acuza că nu are simțul umorului.

10. “De ce te-ai indispus imediat?”

Dacă, după ce a fost acuzat că îi lipsește simțul umorului, omul devine și mai supărat, în cele din urmă îi poți spune că este prea vulnerabil. Orice reacție negativă la astfel de cuvinte doar va amuza persoana pasiv-agresivă, ceea ce înseamnă că și-a atins obiectivul. Prin urmare, este mai bine să ignori astfel de oameni, pentru a nu-ți strica starea de spirit.