Iată cum arată fericirea în 12 țări ale lumii. Inspiră-te, pentru a începe o viață nouă.

În diferite țări ale lumii oamenii au concepții diferite despre ceea ce este adevărata fericire. Mai mult, în diferite țări, fericirea poate sta în lucruri complet diferite.

Am selectat 12 rețete de fericire pe care le puteți utiliza chiar astăzi pentru a începe o viață nouă.

1. Italia

Dorința italienilor de a-i impresiona pe ceilalți și de a trăi viața din plin se află în centrul filozofiei lor naționale.

Pentru a simți fericirea italiană, bucură-te de fiecare moment: când mergi la plimbare, explorează lumea din jur; bucură-te de fiecare bucată de mâncare; atunci când alegi ce să porți, gândește-te la întreaga imagine.

2. India

În India, sunt apreciate flexibilitatea și ingeniozitatea. Localnicii pot privi lucrurile vechi dintr-un unghi diferit, deci, pentru ei nu este o problemă să facă ceva minunat folosind materiale obișnuite. Desigur, au această abilitate, deoarece în viața lor există multe limitări, dar ele pot fi utile tuturor.

Pentru a fi fericit în stil indian, încearcă să gândești nestandart atunci când ai de-a face cu situații dificile la locul de muncă.

3. Turcia

”Keyif” este cuvântul pe care îl folosesc turcii pentru a descrie fericirea. Pentru a te apropia de această armonie turcească, te poți plimba pe malul mării sau sta pe balcon cu o ceașcă de cafea.

4. Suedia 

Suedezii încearcă să folosească cât mai puține lucruri și să fie consumatori conștiincioși. Conceptul lor de fericire poate fi descris ca „nici prea mult, nici prea puțin, doar cantitatea potrivită”.

Nu este atât de dificil să obții fericirea suedeză: este suficient să ai o colecție de haine pe care le poți folosi timp de mai multe sezoane la rând, să cumperi doar elementele esențiale pentru locuința ta și să mânânci alimente simple și sănătoase.

5. Japonia

Iubirea japonezilor pentru lucrurile naturale a dat naștere unei filozofii numite wabi-sabi. Oamenii din Țara Soarelui Răsare sunt foarte atenți la vesela lor de modă veche și crăpată. Ideea că perfecțiunea se regăsește în imperfecțiune se numește kinsugi – arta restaurării. Așa cum cicatricile evidențiază individualitatea oamenilor, crăpăturile vaselor le fac unice și speciale.

Pentru a experimenta fericirea japoneză, nu arunca vaza spartă, ci repar-o și nu ascunde zgârieturile de pe vechea masă de lemn.

6. Scoția

Scoțienii își prețuiesc cultura. Le place să se plimbe prin castelele medievale și să guste mâncăruri pregătite conform rețetelor lor naționale, care au fost transmise din generație în generație.

Dacă vrei să experimentezi fericirea scoțiană, călătorește mai mult prin țara ta și cunoaște-i tradițiile și obiceiurile.

7. Elveția

Poporul elvețian are propria ideologie asociată cu fericirea și poartă numele celebrului jucător de tenis Roger Federer. Această filozofie se numește ”federerism”. Ei prețuiesc precizia, ordinea și disponibilitatea de a lucra. Potrivit elvețienilor, pentru a fi fericit trebuie să ai succes. Dacă ești fericit pentru că îți atingi obiectivele în muncă, atunci ești cu siguranță un „federerist”.

8. Danemarca

În ciuda faptului că danezii nu sunt foarte muncitori, ei au o atitudine specială față de muncă. Au chiar și un cuvânt special – arbejdsglaede, care înseamnă „fericire și bucurie din muncă și cunoașterea faptului că ești un lucrător bun”. Pentru a experimenta aceste emoții, nu trebuie să-ți percepi munca ca fiind plictisitoare. Ar trebui să încerci să-ți imaginezi că ești un angajat valoros, care contează cu adevărat.

9. Hawaii

Pentru o lungă perioadă de timp în Hawai era o normă să împărtășești cu alții. Pentru a experimenta modul lor de fericire, bubură-ți prietenii și familia.

10. Norvegia

Norvegienii apreciază confortul și căldura. Nu își pot imagina o petrecere fără pături de lână și șosete tricotate. Pentru a se încălzi ei beau cacao. Cuvântul kosselig exprimă dorința de a se odihni confortabil.

11. Uganda

”Nicio problemă” – aceasta este baza filozofiei locuitorilor din Uganda. Pentru a te apropia de acest mod pozitiv de gândire, trebuie să râzi cel puțin o dată la două ore și să sperii cuvintele negative.

12. Franța

Francezii sunt obișnuiți să trăiască după principiul „mai puțin și mai lent”. Ei nu încearcă să facă multe lucruri într-un timp scurt. Dacă îți place abordarea romantică franceză, îți poți găsi fericirea într-un mediu relaxant. Comandă un croissant și o ceașcă de cafea și privește pe fereastră. Nu pleca des în centrele comerciale și cumpără doar lucrurile necesare din micile magazine alimentare.