De ce femeile moderne nu tolerează bărbații care doresc ca într-o relație totul să fie 50/50?

Astfel de bărbați respectă femeile și le consideră egale. El cred că femeile sunt capabile să câștige singure pentru toate necesitățile lor. Femeile au tins atât de mult spre egalitate, iar acești bărbați sunt dispuși să le ofere egalitate deplină.

Atunci de ce femeile sunt nemulțumite?

Femeile noastre se căsătoresc din dragoste. Pentru a fi aproape de bărbatul iubit, a naște copii, a se simți mai protejate.

”A se simți mai protejate” include opțiunea „bărbatul dobândește resurse”. Principala parte a bugetului familiei în mod tradițional este responsabilitatea bărbaților. „Specialitățile feminine” sunt plătite mai modest decât cele masculine. În plus, femeia face pauze din cauza concediului de maternitate, concediului medical și se dedică mai mult treburilor casnice și copiilor.

Mișcările masculine moderne propun ca totul să fie 50/50.

Ți-ai dorit egalitate – investește în bugetul familiei în mod egal. Nu voi scrie tradiționalul „iar voi, bărbații, investiți în mod egal în treburile casnice”, pentru că este plictisitor, s-a vorbit de multe ori și provoacă răspunsuri masculine stupide. Ei spun că treburile casnice astăzi sunt ”doar să apeși butoanele”.

Voi întreba altceva: ce plăcere, în afară de siguranță, are femeia ta în căsătorie? Îți admiră corpul atletic? Obține plăcere nepământeană noaptea? Ascultă poveștile tale interesante despre personalități istorice? Vine inspirată din plimbările voastre? Ieșiți la teatru, la petreceri?

Dacă răspunsurile sunt pozitive, grozav. Dar dacă ești bărbatul tipic care crede că grija de sine înseamnă să-ți razi uneori barba; umerii tăi au jumătate din mărimea burții și toate conversațiile cu soția ta se rezumă la pretenții adresate ei – atunci spunându-i despre ”totul în jumătate” – îți sapi singur groapa. Soția ta nu are nicio plăcere din căsătoria voastră.  Răspunde sincer: „Dacă ai fi femeie, te-ai căsători cu tine, cel care ești astăzi?

Sunt sigură că aceste „mișcări masculine” vor genera o mulțime de bărbați singuri și nefericiți care vor pierde cei mai productivi ani pentru crearea unei familii și se vor trezi când va fi prea târziu.

Ce credeți despre acest subiect? Într-o căsătorie totul ar trebui să fie 50/50 sau bărbatul trebuie să asigure familia cu resursele necesare?