12 lucruri pe care le-am învățat din cei 12 ani de căsătorie.

Viața de familie – este chestiunea personală a fiecăruia. Dar există reguli generale în relații care ne fac viața mai ușoară. Această experiență apare doar prin metoda încercărilor și erorilor.

Sunt căsătorită de 12 ani și vreau să vă împărtășesc 12 concluzii cu privire la acest proces:

1. Iubirea trece.

În relație ar trebui să fie bine, stabil, calm. Desigur, pot exista ”revolte”, dar contextul general al unei căsătorii pe termen lung este uniform – calm. Dacă nu este așa, atunci unul dintre soți este dependent emoțional.

2. Viața de familie nu este o sărbătoare

Nu există fericire continuă fără pauză. Există boli, sănătate precară, oboseală și iritare, furie și resentimente. Există înjurături, necazuri și dificultăți. Singura întrebare este cât timp soții sunt dispuși să stea blocați în aceste situații.

3. Soții ar trebui să aibă același nivel social

Cenușăreasa și Prințul nu sunt decât personaje din povești. Chimia iubirii poate împinge oamenii unul către celălalt. Dar când dragostea trece, apar toate diferențele: în educație, mentalitate, atitudine față de viață, față de bani, de muncă, față de copii și alte manifestări ale vieții.

4. Soții trebuie să se dezvolte împreună 

Dacă soțul și soția nu se dezvoltă, rezultatul este trist. Cel care împiedică creșterea – este părăsit. Mai devreme sau mai târziu. Soția blocată în oale, scutece, copii, precum și soțul, interesele principale ale căruia sunt berea și televizorul – este un balast care va fi aruncat. Fără opțiuni.

5. Soția nu trebuie să se dizolve complet în soț și copii.

Mai întâi îmi dedic timp mie, apoi soțului și copilului. Femeia care își trădează Sinele de dragul bărbatului – devine o povară. Nu poți trăi doar cu dorințele soțului, nu te poți gândi doar la oale și copii.

6. Trebuie să vă acceptați reciproc

La nivel profund unele obiceiuri ne pot înfuria și enerva, putem să nu fim de acord cu unele manifestări ale caracterului. Putem avea opinii diferite despre unele probleme, despre procesul de creștere a copiilor. Dar la nivel profund, omul trebuie acceptat. Cu toate „ciudățeniile” sale. Adică, trebuie să-i permiți să fie ceea ce este.

7. Soțul ar trebui să fie necesar și în același timp liber

În ultimii ani, trăiesc după acest principiu. Nu mă tem că soțul meu ar putea pleca. Trebuie să-ți scoți la timp ochelarii roz, să uiți pentru totdeauna expresia „vom trăi împreună mulți ani și vom muri în aceeași zi”, ci să fii pregătită pentru orice.

8. Fiecare poate avea propriile interese și dorințe

Fiecare ar trebui să aibă dreptul la spațiu și timp personal. Fiecare ar trebui să aibă propriile finanțe. Și e în regulă.

9. Oamenii cu temperamente similare au căsătorii îndelungate.

Puteți netezi unele diferențe de temperament, vă puteți adapta la natura și viteza vieții altuia. Dar dacă aceste viteze sunt polare, atunci „Ferrari-ul” vieții tale este puțin probabil să stea alături de ”Dacia” lui, care abia pufăie.

10. În casă ar trebui să existe un animal

Și, de preferință, o pisică, un câine, un hamster, cineva care poate fi mângâiat și atins.

11. Intimitatea în cuplu nu este cel mai important lucru.

Dupa 3 ani, totul trece la un nivel mai calm. Pentru a menține nivelul de dorință după mulți ani petrecuți împreună sunt necesare emoții foarte puternice, care, în principiu, nu mai există. Numai dacă unul dintre soți nu suferă de dependență de iubire. Atunci da, el poate dori pasiune. În acest caz, celălalt soț locuiește cu el din interes, din comoditate, din lipsa dorinței de a schimba ceva.

Dar, de obicei, în relațiile normale, intimitatea trece pe planul secundar, și nu este cel mai important lucru în căsătorie.

12. Deciziile trebuie luate împreună. Dar, în același timp, femeia nu trebuie să se implice în treburile masculine.

Problemele mici cotidiene nu necesită aprobare. Dar unele achiziții mari, decizii vitale trebuie discutate. Și deciziile sunt luate în doi. Nu “Am decis, am spus, așa va fi.”

De fapt, viața de familie este o combinație de dragoste, încredere, ajutor reciproc, toleranță și voință. Ordinea celor expuse mai sus se schimbă la fiecare câțiva ani.