Relația cu un bărbat căsătorit: merită să-ți faci iluzii că va divorța? Eu cred că nu.

De ce acest subiect este actual pentru mine? Am 48 de ani, sunt divorțată. Și depășind această experiență, mă gândesc tot mai des că nu aș vrea să rămân singură toată viața. Nu că mi-aș dori să mă căsătoresc din nou, nu. Dar singurătatea a început să mă deprime.

Majoritatea bărbaților cu care fac cunoștință – sunt căsătoriți. Nu este ceva surprinzător la vârsta mea. Altceva este surprinzător: bărbatul, fiind căsătorit, face cunoștință cu mine și apoi, printre altele, mă informează despre acest fapt al biografiei sale. Și este bine dacă relația nu a ajuns prea departe, dacă nu am reușit să mă împotmolesc în ea.

Dar dacă te îndrăgostești? Ce să faci? Ar trebui să continui? O astfel de relație este condamnată din start la eșec sau are vreo șansă?

Relația cu un bărbat căsătorit întotdeauna a fost condamnată de societate. Astfel de relații sunt tabu. Așa am fost educați. Bunica mea spunea: „Nu-ți poți construi fericirea pe nenorocirea cuiva”. Și sunt sigură că este adevărat.

De fapt, să iubești un bărbat căsătorit înseamnă să duci în mod constant o luptă internă, să te gândești că bărbatul pe care îl iubești are o soție, că relația este condamnată la eșec. Și totuși să vii la întâlnirile secrete, uitând de respectul de sine.

Psihologii afirmă că femeile care aleg o relație cu un bărbat căsătorit au probleme interne. Intrând într-o astfel de relație, femeia acceptă de la început ”rolul secundar”, este de acord să fie ascunsă.

În funcție de relația cu bărbatul căsătorit, începi să-l justifici, să cauți în locul lui modalități de rezolvare a problemei, să crezi că este dispus să facă multe sacrificii pentru tine. Dar de ce să decidă bărbatul ceva, dacă singura parte care suferă aici ești tu și nu el.

Îți poți crește stima de sine crezând că ești mai bună decât cealaltă – „doar fuge de la ea la mine!” Dar paradoxul este că el mereu se întoarce la soția sa. Și despre ce respect de sine putem vorbi aici?

Bărbații căsătoriți divorțează pentru amante?

Nu te minți! Să trăiești viața cuiva sau să fii un detaliu în relația cuiva  – este o pierdere de timp. Nu orice femeie autosuficientă va fi de acord cu rolul secundar sau va fi dispusă să se ascundă și să nu apară atunci când partenerul ei căsătorit este cu soția sa.

Nimeni nu planifică să intre într-o astfel de relație de bună voie. Aproape nimeni nu visează să se concentreze pe cineva care nu îi va aparține niciodată, renunțând voluntar la interesele sale sau transformându-și viața în așteptări și suferințe fără speranță.

Poate că am exagerat puțin, dar aceasta este viziunea mea. Tu ce crezi?