5 semne care trădează natura unui geniu încă din primele minute.

„Omul talentat atinge un obiectiv pe care nimeni nu este capabil să-l atingă; geniul atinge un obiectiv pe care nimeni nu este capabil să-l vadă.” –  Arthur Schopenhauer.

Percepția genială a obiectului este cea care face dintr-un om obișnuit un geniu.

Aceste 5 lucruri deosebesc geniile de oamenii obișnuiți. Verifică: este foarte posibil ca natura să te fi înzestrat cu aceste abilități:

1. Oamenii geniali sunt productivi

Productivitatea este principala lor caracteristică. Ei fac o mulțime de lucruri și nu întotdeauna le iese bine, deseori eșuează, iar rezultatul este departe de a fi perfect.

Majoritatea dintre noi își limitează productivitatea atunci când potențialul pare să fie epuizat. Nu ne provocăm și nu ne depășim limitele. Geniile nu se opresc, merg mai departe și după multe încercări, neapărat reușesc.

Thomas Alva Edison este un bun exemplu în acest sens: a eșuat de multe ori înainte de a crea în cele din urmă becul revoluționar.

2. Geniile privesc problema din diferite unghiuri

Ciocnindu-ne cu o problemă, căutăm cea mai convenabilă și mai rapidă soluție.

Oamenii geniali tind să abordeze rezolvarea problemelor pe baza deducției, care este mult mai bună decât inducția și îi ajută la tragerea concluziilor.

Oamenii obișnuiți abandonează orice idee complexă și nu se mai gândesc la ea dacă găsesc o soluție convenabilă, geniile, însă, continuă să caute opțiuni, chiar și atunci când găsesc una simplă. Nu vor renunța până când nu vor încerca totul.

Este imposibil să rezolvi problema cu abordarea care a fost înainte de apariția ei. Geniile înțeleg acest lucru, schimbându-și punctul de vedere și atitudinea față de problemă.

3. Geniile își vizualizează gândurile

Vizualizarea gândurilor este foarte importantă. Cuvintele și numerele au sens, dar pentru a crea o imagine largă și strălucitoare sunt necesare diagrame, grafice și hărți. Realizând acest lucru, oamenii geniali încearcă să-și vizualizeze ideile, să le privească spațial.

Ilustrarea gândurilor sub formă de diagramă ne ajută să le înțelegem mai bine.

4. Oamenii geniali știu să construiască legături.  

Combinația a două subiecte complet diferite duce la invenții mari. Aici funcționează imaginația: omul conectează punctele imaginare invizibile ochiului unui amator, între două obiecte complet diferite.

Pentru a gândi creativ, trebuie să poți combina două idei complet diferite. Cu cât gândim și analizăm mai multe posibilități, cu atât se nasc soluții mai creative.

5. Geniile gândesc în sens opus

„Unii oameni văd lucrurile așa cum sunt și întreabă ”De ce?” Eu îmi imaginez ceva care nu s-a intamplat niciodata și întreb “De ce nu?” – Robert F. Kennedy.

Dând frâu liber imaginației, permițându-i să gândească într-un mod complet opus, vei deschide o dimensiune nouă, unde vei vedea legături aparent imposibile între lucruri.

Abilitatea lui Born de a-și imagina lumina sub formă de particule și unde, l-a determinat să creeze conceptul principiului complementarității. Dacă învățăm să vedem ambivalența, putem observa ceea ce va duce la o mare descoperire.

Geniile – sunt acei oameni care știu mai bine cum să gândească, decât ce să gândească. Această strategie te poate ajuta să-ți dezvolți creativitatea. Desigur, nu te vei transforma în Einstein, dar aplicând aceste abordări, îți oferi șansa să vii cu idei inovatoare.