3 motive pentru care concubinajul se poate încheia prost pentru femeie.

Locuiești împreună cu un bărbat de un an sau doi și tot nu ai primit cererea în căsătorie? Oare conviețuirea este periculoasă fără oficializarea relației? Nu, nu este periculoasă, cu excepția cazului în care bărbatul nu este un maniac, un hoț sau un alcoolic care te agresează în fiecare seară.

Problema e în altceva – de ce ai nevoie de o astfel de relație? Să trăiești cu un bărbat și să fii femeia lui pe gratis?

Există două motive pentru care bărbatul nu se grăbește să se căsătorească: 

– este burlac din fire și nu este pregătit să se căsătorească;

– nu vrea să se căsătorească în mod special cu tine.

Există câteva dezavantaje pe care nu le observi în timp ce convețuiești cu un bărbat.

1. Îți pierzi forma de ”fată de măritat.”

Uiți că poți fi pe placul bărbaților. Porți din ce în ce mai rar fuste și rochii, te machiezi și îți faci manichiura mai rar.

De aceea, există riscul că dacă mâine vei rămâne singură, va trebui să înveți toate astea din nou, pentru a atrage atenția masculină. Acest lucru poate dura cel puțin șase luni. Atunci când locuiți separat până la nuntă, acest ton se menține, se transformă într-un obicei și în căsătorie.

2. Mâine poți ajunge în stradă fără nimic, pentru că oficial ești ”nimeni” pentru el.

Atunci când oamenii în timpul căsătoriei cumpără ceva, aceasta este proprietatea/bunul lor comun. Dacă bărbatul va cumpăra o canapea nouă cu banii lui (sau chiar cu tine în jumătate), la despărțire vei pleca cu mâinile goale.

3. Îți pierzi cei mai buni ani din viața ta.

Este un fapt trist, dar adevărat. Cum poți trăi, de exemplu, 7 ani cu un bărbat și încă să mai speri că într-o zi se va căsători cu tine?

– conștientizează că te păcălește.

– sau caută antrenori, psihologi care te vor învăța cum să transferi relația la un nou nivel.

După 7 ani, probabil că te vei trezi și îl vei părăsi, hotărând să-ți construiești viața cu altcineva. Dar unde te-ai uitat un an, doi sau șapte, când locuiați împreună și nu te cerea de soție?

Dacă bărbatul are nevoie și vrea o familie cu tine, el va exprima acest lucru și își va asuma responsabilitatea. Dacă acest lucru nu s-a întâmplat într-un an, cel mai probabil nu se va întâmpla niciodată.

De ce nu trebuie să trăiți împreună înainte de nuntă?

Femeia/fata își pierde timpul și vitalitatea. Noi, femeile, ne atașăm ușor și rapid de bărbați. Iar după despărțire, ne este foarte greu să începem o nouă poveste de dragoste, vom avea nevoie de încă un an sau doi. Bărbatului, însă, nu-i pasă: el nu ți-a promis niciodată nimic .

Ai fi dispusă să trăiești cu un bărbat fără să fiți căsătoriți?