8 lecții de viață pe care le învață o femeie înțeleaptă din relațiile eșuate.

Uneori, indiferent de intențiile noastre bune și eforturile mari, relațiile se încheie, lăsându-ne dezamăgire, furie și tristețe. Dar dacă schimbăm atenția de la „De ce mi se întâmplă asta?” la „Ce pot învăța din asta?”, atunci experiența acumulată ne poate învăța multe lecții de viață.

8 lecții pe care le putem învăța din relațiile eșuate:

1. Partenerul nu este proprietatea noastră

Atunci când suntem îndrăgostiți, conștient sau inconștient credem că partenerul ne aparține. Adevărul este că nimeni nu ne aparține.

Chiar dacă ești într-o relație îndelungată, nu poți controla gândurile, deciziile și acțiunile altei persoane. Cel mai bun lucru pe care îl poți face este să fii deschisă și sinceră, respectând individualitatea partenerului.

2. Iubirea – nu este dependență

Iubirea ideală se întâmplă doar în basme. Iubirea reală, însă, își poate pierde echilibrul interdependenței, apropiindu-se de dependență. Dacă crezi că nu poți supraviețui fără cealaltă persoană – aceasta este dependență, nu iubire.

3. Iubirea – este separare.

Fiecare partener ar trebui să petreacă ceva timp singur, dezvoltându-și abilitățile, lucrând la propriile obiective, apoi să revină în relație, să-și împărtășească realizările și să-i ofere celuilalt sprijin.

4. Partenerul – nu este un obiect care trebuie schimbat.

Dacă vrei să schimbi pe cineva extern sau intern, atunci nu îl respecți. Singura modalitate este să fii un exemplu, motivându-l pe celălalt să se îmbunătățească. Oamenii cresc atunci când sunt inspirați și vor să se schimbe.

Dacă ai o listă mare de pretenții cu privire la partenerul tău, atunci gândește-te de ce ești cu o persoană care nu ți se potrivește? Ar trebui să fii cu cel pe care îl iubești pentru ceea ce este, nu cu cel pe care ai vrea să-l schimbi după bunul tău plac.

5. Unele relații sunt doar o lecție și nu ar trebui să dureze pentru totdeauna.

Unele relații care intră în viața noastră, au menirea să ne învețe să iertăm, să ne dezvoltăm, să devenim cea mai bună versiune a noastră și să ne continuăm drumul în viață. Când eliberăm lecția, ne pregătim emoțional și spiritual să îmbunătățim relațiile ulterioare.

6. Relațiile în care intrăm sunt o reflectare directă a respectului nostru de sine. 

Locul pe care îl ocupăm în viață, stima noastră de sine, ne afectează direct relațiile. Uneori, oamenii vin în viața noastră pentru a ne ajuta să evoluăm într-o versiune mai bună a noastră și pleacă atunci când rolul lor s-a încheiat.

7. A te iubi – este capacitatea de a-i iubi pe ceilalți

Cel mai important tip de iubire este – iubirea de sine. Omul nu poate oferi altora ceea ce nu-și oferă sie. Manifestă iubire necondiționată și compasiune pentru propria persoană.

8. Compatibilitatea este cheia într-o relație.

Chiar dacă aveți sentimente puternice, dar între voi nu există compatibilitate, relația nu va dura, nu va fi completă și fericită. Trebuie să fiți compatibili în ceea ce privește stilul de viață și valorile vieții.

Dacă tu iubești copiii, iar partenerul tău nu, dacă tu ești spirituală, iar partenerul tău nu, dacă ție îți place să călătorești, iar partenerul tău este un om de casă – vă va fi dificil să mergeți împreună prin viață.

Înainte de a intra într-o relație serioasă, trebuie să discutați toate aspectele vieții și să înțelegeți dacă sunteți compatibili.