Test psihologic: Răspunde la 4 întrebări și descoperă-ți tipul de gândire predominant.

Fiecare om are propriul mod de a transforma informațiile – tipul de gândire. Acesta influențează analiza situației, luarea deciziilor și modalitățile de comunicare cu lumea exterioară. Dacă îți cunoști particularitățile activității mentale, atunci îți poți ghici reacția într-o anumită situație și eficacitatea acțiunilor tale.

Acest test te va ajuta să-ți descoperi tipul de gândire predominant. Răspunde la cele 4 întrebări, apoi sumează punctele și citește rezultatul.

1. Care este primul lucru pe care l-ai observat în această imagine?

Femeie – 1 punct

Păun – 2 puncte

Copac – 3 puncte

Mână – 4 puncte

Fructe sau legume – 5 puncte

Peisaj – 6 puncte

2. Ce vezi în această imagine?

Fața bărbatului (din față) -1 punct

Fața bărbatului (profil) – 5 puncte

3. Ce este reprezentat în această imagine?

Labirint – 1 punct

Mozaic – 2 puncte

Pâlnie – 3 puncte

Spirală – 4 puncte

Sticlă multicoloră – 5 puncte

4. Cine dintre copii a spart vaza?

Băiatul A – 2 puncte

Fata B – 4 puncte

Băiatul C – 6 puncte

Fata D – 8 puncte

Rezultatele:

5-8 puncte. Tipul de gândire natural – științific

Iubești natura și toate viețuitoarele, iubești „săpatul în pământ” sau creșterea florilor. Cel mai probabil, ai un animal de companie. Chiar dacă ești departe de natură, simți subtil lumea din jurul tău, ești bun și altruist. Natura te energizează. Nu poți sta fără activitate o lungă perioadă de timp, iubești mișcarea, drumețiile, excursiile, plimbările.

9-12 puncte. Tipul de gândire intrapersonal

Se bazează pe introspecție și autocunoaștere. Reflecția constantă te ajută să urmărești modul în care informația nouă este reflectată în lumea ta interioară. Putem spune că treci totul prin tine, „filtrând” ceea ce este necesar și inutil. Poți observa detalii și găsi conexiuni logice. Nu te plictisești cu tine însuți. Ești predispus(ă) la singurătate și filosofare. Rezultatul reflecțiilor tale sunt obiectivele clar stabilite și modalitățile de realizare a acestora.

13-16 puncte. Gândirea vizual – figurativă

Informațiile pe care le primești sunt transformate în imagini, apoi reținute în această formă. În mintea ta de parcă sunt agățate felinare magice și imagini care te ajută să găsești ceea ce ai nevoie. Ai o imaginație bine dezvoltată. Cu ajutorul acesteia, cunoști lumea din jur, ieși dincolo de experiența personală îngustă. Poți picta și vizualiza bine. Ești o persoană creativă, iubești tot ce este nou și neconvențional.

17-20 de puncte. Tipul de gândire interpersonal

Ești o persoană sociabilă, prin urmare asimilezi foarte ușor informațiile primite de la alți oameni, absorbi experiența acumulată de generații. Ești întotdeauna în centrul atenției, sufletul companiei, un bun organizator. Îți este greu să stai singur(ă) acasă mult timp. Ai simțul empatiei bine dezvoltat, simți subtil emoțiile și sentimentele altor oameni, știi să le influențezi în direcția de care ai nevoie. Știi cum să folosești atât metode de comunicare verbale, cât și non-verbale.

21-24 puncte. Tipul de gândire bazat pe acțiune-obiect

Modul tău principal de cunoaștere este kinestezic, prin senzația tactilă și memoria musculară. Pentru a înțelege și a memora informațiile trebuie să atingi, să scrii sau să faci singur. Ești atletic, iubești munca fizică sau meșteșugurile. Te energizează crearea a ceva nou. Ești realist, îți înțelegi bine propriile capacități și realitățile vieții.

Tipul de gândire predominant nu este singurul mod prin care comunici cu lumea. El este cel mai bine dezvoltat în acest moment. Îți poți dezvolta și alte moduri de gândire dacă îți folosești optim toate simțurile.

„Dacă vrei să-ți schimbi realitatea, trebuie să-ți schimbi gândirea” (Robert Kiyosaki).

Îndrăznește!