20 de sfaturi pentru fiecare zi, recomandate de psiholog. Utilizează-le și schimbă-ți viața în bine!

Majoritatea oamenilor nici nu realizează că dacă ar avea la dispoziție aceste sfaturi recomandate de psiholog, atunci numărul problemelor din viața lor s-ar reduce semnificativ. Și calea spre succes ar fi mai puțin spinoasă și lungă.

20 de sfaturi eficiente care îți pot schimba viața în bine:

1. Dormi suficient.

Trebuie să dormi cel puțin 8 ore pe zi. Scapă de obiceiul de a sta până la miezul nopții la televizor, computer sau citind o carte. Mai bine trezește-te cu o oră mai devreme și bucură-te de ceea ce îți place.

2. Fă liste și planuri. 

Fiecare zi este unică și să o irosim în zadar – este o crimă! Fă liste cu ceea ce ai de făcut, cumpărat, citit etc. sau mai simplu – ține un jurnal. Asta îți va face viața mai organizată și mai productivă.

3. Fă fapte bune. 

Fă cumpărături pentru o vecină în vârstă, ajută o mamă tânără să ridice căruciorul pe trepte, calmează un copil care plânge, hrănește un câine vagabond – lista faptelor bune care nu-ți vor lua mult timp, bani și efort poate continua la nesfârșit.

4. Eliberează negativitatea din viața ta.

Fiecare viață este o imagine. Părinții îți dau o pânză, soarta – un cadru, societatea – vopsele, iar tu trebuie să o pictezi singur(ă)! Dacă nu vei depăși necazurile sau tragediile, vei rămâne pentru totdeauna pe banda neagră.

5. Nu invidia niciodată pe nimeni.

Invidia este unul dintre cele mai distructive sentimente. Realizează-ți  visul și scapă de dorința de a distruge visul cuiva.

6. Nu te certa cu nimeni. 

Calculează cât timp și efort cheltui pe certuri cu vânzătorii, colegii, rudele, prietenii sau cu străinii pe Internet. De ce faci asta?

7. Nu uita să te răsplătești pentru succesele tale.

Este util să-ți oferi cadouri și diverse plăceri. Acest lucru te stimulează la noi realizări.

8. Alimentează-te corect.

Trebuie să-i oferi corpului tot ce are nevoie pentru a funcționa normal. Îndrăgostește-te de legume, ierburi, fructe, cereale, pește, carne slabă, pâine cu tărâțe și alte alimente sănătoase.

9. Iubește-te.

Complexele nu-și au locul în viața unui adult, ele te conduc în cadre și nu-ți permit să te dezvolți. În plus, cum poți iubi pe cineva care nu se iubește și nu se prețuiește?

10. Scapă de oamenii care te rănesc.

Soțul care te jignește, prietenul care îți insuflă sentimentul de nesiguranță, șeful care te insultă – astfel de oameni nu au loc în viața ta. Acest balast nu-ți va permite niciodată să fii o persoană fericită.

11.  Fă sport.

Fitness, yoga, dans, fotbal, baschet, orice, dar activitatea fizică ar trebui să fie prezentă în viața ta.

12. Trăiește interesant.

Doar munca și casa – seamănă mai degrabă cu o banală existență, decât cu o viață împlinită. Concerte, expoziții, antrenamente, spectacole, premiere, prezentări, întâlniri cu prietenii, drumeții în pădure, călătorii, hobby-uri – nu-ți fie teamă să-ți diversifici timpul liber, dar, desigur, nu poți face distracțiile principalul lucru din viața ta.

13. Găsește-ți un loc de muncă care îți place.

Nu poți obține succes, dacă faci ceea ce urăști.

14. Învață să te bucuri de lucrurile mici plăcute.

15. Nu te opri niciodată la ceea ce ai obținut.

După ce ai cucerit un vârf, caută unul nou pe care să-l cucerești. Atunci viața ta va fi întotdeauna plină de sens.

16. Nu ceda niciodată în fața problemelor.

Dacă eviți o problemă, vor apărea altele. Persoanele puternice nu se tem de probleme.

17. Nu-ți fie teamă să începi viața de la zero.

Nu-ți poți schimba viața doar în cazul în care ai murit! Poți fi fericit(ă) la orice vârstă – și la 40, 50, 60, 70 de ani.

18. Citește! 

Literatură specializată, clasică, modernă – un munte de exemple de viață și sfaturi valoroase.

19. Păstrează-ți casa și locul de muncă în ordine. 

Nu acumula lucruri inutile, în caz contrar acestea te vor scoate din propriul spațiu.

20. Iubește viața și bucură-te de fiecare minut!