”Locuim de 8 ani împreună, dar nu suntem căsătoriți. Oare vom mai avea o nuntă?”

Recent am întâlnit o cunoștință pe care nu o mai văzusem de mulți ani. Conversația s-a îndreptat către bărbații noștri. S-a dovedit că ea și partenerul ei trăiesc de 8 ani împreună, chiar cresc și un copil de 6 ani, dar nu sunt căsătoriți legal, pe motiv că ea își dorește o nuntă superbă, dar nu au suficienți bani, de aceea tot amână nunta…

Nu este prima dată când aud o astfel de poveste. Am câteva prietene care trăiesc în căsătorii civile de mulți ani. Fiecare cuplu are copii și de asemenea, nu au suficienți bani pentru nuntă.

Oare într-adevăr acesta este motivul?

Eu consider, că problema e alta. Bărbații nu au nevoie de nuntă la fel de mult ca femeile. Pentru mulți dintre ei, factorul decisiv pentru a cere femeia de soție, este dorința de a-și întemeia o familie.

Dar în situația lor, copii există, femeie în casă au. Ea gătește, spală, îl mângâie, menține ordinea, ce-i mai lipsește? Bărbatul nu înțelege de ce ar avea nevoie de această ștampilă în pașaport și ce se va schimba.

Iar femeia naivă așteaptă și așteaptă când bărbatul va lua decizia să o ceară de soție. Și pentru că toată toată lumea îl întreabă: „Când vă căsătoriți?”, el inventează scuza despre bani.

Se spune că bărbatul trebuie să „se maturizeze” pentru căsătorie. O situație foarte convenabilă desigur: „Te iubesc, dar nu sunt pregătit încă…”

Dragi femei, respectați-vă! Bărbații văd cât de mult vă apreciați. De cele mai multe ori se căsătoresc acele femei care își cunosc valoarea, nu cele care ascultă basme ani de zile, că trebuie să aștepte până când domnul va fi pregătit. În special, dacă există deja și copii.

Ești sau nu pregatit, dar când se naște copilul tău, trebuie să te adaptezi situației.

Ce crezi despre această situație? Spune-mi în comentarii.