Iată 5 semne subtile că oamenii te admiră cu adevărat, iar tu nu observi.

Admirația – este un sentiment uimitor. Te inspiră, îți dă putere și te face invincibilă în încrederea ta.

Cum înțelegi că ești admirată? Uneori este foarte dificil să înțelegi, deoarece te concentrezi pe eșecuri și gânduri negative. Mai ales dacă suferi de o stimă de sine scăzută și nu observi admirația sinceră la adresa ta.

5 semne subtile că oamenii te admiră cu adevărat:

1. Oamenii îți cer adesea sfaturi

Amintește-ți cine și când ți s-a cerut sfatul ultima dată? Aveai de gând să-ți exprimi viziunea asupra problemei în acel moment? Dacă nu, atunci oamenii erau de fapt interesați de părerea ta.

2. Când comunici, interlocutorul caută ceva comun între voi.

De exemplu, ai întâlnit un bărbat și la prima întâlnire auzi des expresia: „Da, și eu”, „Îmi place acest film”, „Oh, și mie îmi place acest fel de mâncare”. Chiar îți copie inconștient gesturile sau intonația. În acest caz, interlocutorul stă într-o poziție „deschisă”, nu încrucișează brațele și picioarele sau gesticulează activ. Acest lucru se întâmplă dacă te admiră sincer sau îi provoci simpatie și interes.

3. Oamenii îți încredințează secretele lor.

Dacă un coleg de muncă sau un prieten ți-a împărtășit gânduri sau experiențe intime, atunci, fără îndoială, provoci admirație și încredere. Sau amintește-ți o situație dintr-o călătorie lungă când străinii ți-au povestit ceva din viața lor. Chiar dacă colegii tăi de călătorie și-au înfrumusețat poveștile, s-a întâmplat pentru că i-ai cucerit.

4. Prietenele îți copiază stilul

Dacă ai observat că o prietenă și-a făcut o coafură similară, o colegă și-a cumpărat o rochie ca a ta, iar o urmăritoare de pe rețelele sociale a scris o postare ce seamănă cu cea pe care ai scris-o recent, atunci ar trebui să știi – aceasta este admirație. Chiar dacă poate fi combinată cu invidie.

5. Străinii îți acordă atenție

Vânzătorul ți-a zâmbit, un copil ți-a făcut semn cu mâna sau fotograful s-a oferit să-ți facă câteva fotografii gratis? Un coleg a vărsat cafeaua după ce te-a văzut? Privirea binevoitoare, interesul autentic și zâmbetul – sunt semne de admirație.

Acordă atenție acestor momente din viața de zi cu zi și vei înțelege că îndoiala de sine este doar în mintea ta. Cei care apelează la tine pentru sfaturi sau cereri sunt de fapt încântați de tine. Doar că nu toți o vor recunoaște sincer.